Traybake met venkel, bloemkool en groene asperges
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. krieltjes
- 2 venkels
- 1 kleine bloemkool
- 1 rode paprika
- 100 gr. groene aspergetips
- 1 ui
- grof zeezout
- peper
- rozemarijn
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar die je bekleedt met bakpapier. Ik maak de traybakes altijd op de bakplaat omdat je alle ingrediënten dan makkelijk kan verspreiden. Een ovenschaal is een alternatief maar dan moet je alles tussendoor een paar keer omscheppen en gaart alles iets minder goed.
Boen de krieltjes schoon en halveer deze. Wil je de krieltjes boterzacht hebben dan kook je ze vijf minuten voor en laat je ze daarna goed uitlekken, in deze traybake gebruikte ik ze zelf overigens gewoon rauw. Doe de halve krieltjes in een mengkom en kruid met grof zeezout, flink wat fijngehakte rozemarijn en een scheut olijfolie. Hussel of schep alles goed door elkaar en verspreid over de bakplaat.
Doe de groene aspergetips in de mengkom en doe er weer een scheutje olijfolie bij. Hussel door elkaar en stort op de bakplaat. Verwijder de boven- en onderkant van de venkel en snijd daarna in stukken. Doe ook in de mengkom met wat olijfolie en hussel door elkaar, doe op de bakplaat. Verwijder het groen van de bloemkool en snijd in plakken, doe met wat versgemalen peper en olijfolie in de mengkom en hussel door elkaar. Stort ook de bloemkool op de bakplaat.
Snijd vervolgens de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in reepjes en hussel weer met wat olijfolie door elkaar, stort op de bakplaat. Pel tot slot de ui, snijd in grove stukken en verdeel over de bakplaat. Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel en kruid met wat extra fijngehakte rozemarijn, peper en grof zeezout. Schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven tot alles gaar is en serveer direct.