Traybake met zoete aardappel, wortel, puntpaprika en kip
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 750 gr. zoete aardappelen
- 500 gr. bospeen
- 300 gr. kippendijfilet
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele puntpaprika
- 1 oranje puntpaprika
- 1 rode ui
- 5 tenen knoflook
- 6 takjes verse tijm
- Italiaanse kruiden
- grof zeezout
- paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar. Ik gebruikte geen bakpapier maar als je wilt kan je dit op je bakplaat leggen.
Boen de zoete aardappels schoon en snijd slechte plekken eventueel weg. Snij de zoete aardappels vervolgens in kleine stukken, zoveel mogelijk dezelfde grootte. Doe de zoete aardappel met een klein scheutje olijfolie en paprikapoeder naar smaak in een mengkom. Hussel goed door elkaar en verdeel over de bakplaat. Strooi er wat grof zeezout over.
Spoel de bospeen schoon, verwijder de boven- en onderkant en snijd in kleinere stukken. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de puntpaprika's en snijd in halve ringetjes. Pel de rode ui, snijd in vieren en vervolgens in partjes. Verdeel de rode ui, de gesneden paprika en de bospeen over de bakplaat. Pel de knoflook, snijd in de lengte doormidden en verdeel tussen de groenten.
Dep de kippendij eventueel droog met een keukenpapiertje en klap open. Kruid met paprikapoeder, peper en zout en klap weer dicht. Leg de gekruide kippendij op de bakplaat. Sprenkel nog wat olijfolie over de bakplaat en kruid eventueel met nog wat peper en zout. Ris de tijm van de takjes, hak fijn en strooi over de bakplaat. Strooi ook wat Italiaanse kruiden over de bakplaat.
Schuif de bakplaat 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal er halverwege uit, schep de gesneden ingrediënten door elkaar en draai de kippendij om. Zet terug in de oven en laat verder gaar worden.