Traybake met zoete kippenvleugeltjes en gegrilde groenten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. kippenvleugeltjes
- 600 gr. aardappelen
- 3 puntpaprika's (verschillende kleuren)
- 6 lenteuitjes
- 6 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 250 gr. champignons
- 2 el. sojasaus
- 1 el. vloeibare honing
- peper en zout
- grof zeezout
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar, ik gebruikte geen bakpapier omdat de aardappeltjes anders erg zacht blijven. Wil je echt knapperige aardappeltjes dan kan je deze het best in een aparte schaal mee bakken.
Doe de kippenvleugeltjes in een mengkom en doe hier de sojasaus, honing en naar smaak zout en peper bij. Schep of hussel alles goed door elkaar en laat kort staan. Verdeel de kippenvleugeltjes over de ovenplaat en schuif deze vijf minuten in je voorverwarmde oven.
Snij intussen de aardappels in dunne plakken, ik sneed ze met schil en al. Snij de bovenkant van de puntpaprika's rondom los en draai deze er vanaf, klop de zaadjes eruit. Snijd in de lengte doormidden en halveer nogmaals in de lengte, snij nu in kleine reepjes.
Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in halve ringetjes. Halveer de champignons en snijd de erg grote champignons in vieren. Haal na vijf minuten de bakplaat uit de oven en verdeel de aardappelschijfjes tussen de kippenvleugels. Strooi er de rest van de gesneden groenten over en bestrooi met grof zeezout. Sprenkel er ruim olijfolie over.
Snij de lenteui in ringetjes en strooi over de bakplaat. Pel de tenen knoflook, snijd in de lengte doormidden en steek tussen de traybake. Schuif de ovenschaal nog 25 minuten in de voorverwarmde oven, haal er halverwege uit om de kippenvleugeltjes om te draaien en de groenten wat door elkaar te husselen.
Na een half uurtje totaal is je traybake klaar, schep direct van de ovenplaat op de borden. Zet de oven eventueel op 80 graden om de resterende traybake warm te houden.