Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 boterhammen
- 2 of 3 eieren
- 2 plakken parmaham
- Parmezaanse kaas
- pijnboompitjes
- handje rucola
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- roomboter
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als de pan warm is doe je er een klein handje pijnboompitjes in en rooster je deze op laag vuur. Zodra de pijnboompitjes beginnen te verkleuren en je ze goed begint te ruiken stort je ze even in een kommetje. Verhit nu een scheutje olijfolie in de pan.
Breek twee of drie eieren boven de koekenpan en bak de eieren in de olijfolie, probeer de dooiers heel te houden. Kruid met peper en zout en rasp er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Smeer intussen twee boterhammen in met wat roomboter en verdeel hier een handje rucola overheen.
Als de eieren mooi zijn gebakken en de kaas is gesmolten leg je de gebakken eieren op de boterhammen met de rucola. Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de gebakken eieren. Strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen en rasp er nog extra Parmezaanse kaas over.
Neem tot slot nog wat verse basilicum en hak deze goed fijn. Verdeel de stukjes basilicum over de uitsmijter en kruid eventueel met wat extra peper en zout. Je Italiaanse uitsmijter is klaar, eet smakelijk.