Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum

Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum

Deze lekkere uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum maakte ik laatst. Ik had niet zoveel zin om uitgebreid te koken maar wilde toch iets lekkers op tafel zetten, en dan is een gebakken eitje natuurlijk zo klaar. Al maak ik er dan toch graag wel iets bijzonders van.

Ik koos ervoor om een soort ‘Italiaanse uitsmijter’ te maken. Dit omdat ik deze ingrediënten nog in de koelkast had liggen. De pijnboompitjes roosterde ik kort voor in een hete koekenpan waar ik daarna de eieren in bakte. Heb je ook zin in zo’n lekkere uitsmijter dan vind je hieronder het recept. Erg lekker als lunch of avondeten.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 2 boterhammen
  • 2 of 3 eieren
  • 2 plakken parmaham
  • Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes
  • handje rucola
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • roomboter

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als de pan warm is doe je er een klein handje pijnboompitjes in en rooster je deze op laag vuur. Zodra de pijnboompitjes beginnen te verkleuren en je ze goed begint te ruiken stort je ze even in een kommetje. Verhit nu een scheutje olijfolie in de pan.

Breek twee of drie eieren boven de koekenpan en bak de eieren in de olijfolie, probeer de dooiers heel te houden. Kruid met peper en zout en rasp er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Smeer intussen twee boterhammen in met wat roomboter en verdeel hier een handje rucola overheen.

Als de eieren mooi zijn gebakken en de kaas is gesmolten leg je de gebakken eieren op de boterhammen met de rucola. Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de gebakken eieren. Strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen en rasp er nog extra Parmezaanse kaas over.

Neem tot slot nog wat verse basilicum en hak deze goed fijn. Verdeel de stukjes basilicum over de uitsmijter en kruid eventueel met wat extra peper en zout. Je Italiaanse uitsmijter is klaar, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum'
Afbeelding bij 'Uitsmijter met parmaham, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en basilicum'