Verse pasta met garnalen en sperziebonen

Verse pasta met garnalen en sperziebonen

Deze verse pasta met garnalen en sperziebonen is lekker snel te maken en smaakt bovendien ook nog eens heerlijk. Kortom, alle reden om dit eenvoudige en pure recept zelf eens uit te proberen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat je dit binnen 10 minuten op tafel kan hebben staan, maar een paar minuten langer is natuurlijk ook geen probleem.

Ik vind dit gerecht het lekkerst met de verse biologische tagliatelle van bijvoorbeeld de Albert Heijn maar je kan natuurlijk prima je favoriete pasta gebruiken.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. verse tagliatelle
  • 200 gr. gekookte en gepelde garnalen
  • 500 gr. sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breek de sperziebonen doormidden en verwijder eventuele draden. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Kook intussen de verse tagliatelle in een pan ruim kokend water in 4 minuten gaar, giet af in een vergiet en besprenkel met olijfolie. Eventjes omschudden en laten staan tot het einde.

Snij de knoflookteentjes goed fijn en bak eventjes in een diepe pan in een flinke scheut olijfolie. Voeg de garnaaltjes toe en kruid naar smaak met peper en zout. Bak de garnaaltjes even aan en als ze goed warm zijn voeg je de sperziebonen toe.

Roer alles goed door, besprenkel nog wat met olijfolie en voeg tenslotte de uitgelekte tagliatelle toe. Nog eventjes goed warm maken en door elkaar husselen en meteen opdienen.

Scheur boven het bord wat basilicumblaadjes in kleine stukjes en strooi dit bovenop de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen, bestrooi met wat peper en zout en giet er tenslotte nog een scheut olijfolie overheen. Buon Appetito!

Ook lekker als pastasalade

Heb je een restje over van dit gerecht? Uit de koelkast is deze pasta met garnalen en sperziebonen ook heerlijk als pastasalade. Lekker voor bij de lunch of zomaar als tussendoortje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Verse pasta met garnalen en sperziebonen'