Verse pasta met garnalen en sperziebonen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. verse tagliatelle
- 200 gr. gekookte en gepelde garnalen
- 500 gr. sperziebonen
- 2 teentjes knoflook
- bosje basilicum
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Breek de sperziebonen doormidden en verwijder eventuele draden. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Kook intussen de verse tagliatelle in een pan ruim kokend water in 4 minuten gaar, giet af in een vergiet en besprenkel met olijfolie. Eventjes omschudden en laten staan tot het einde.
Snij de knoflookteentjes goed fijn en bak eventjes in een diepe pan in een flinke scheut olijfolie. Voeg de garnaaltjes toe en kruid naar smaak met peper en zout. Bak de garnaaltjes even aan en als ze goed warm zijn voeg je de sperziebonen toe.
Roer alles goed door, besprenkel nog wat met olijfolie en voeg tenslotte de uitgelekte tagliatelle toe. Nog eventjes goed warm maken en door elkaar husselen en meteen opdienen.
Scheur boven het bord wat basilicumblaadjes in kleine stukjes en strooi dit bovenop de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen, bestrooi met wat peper en zout en giet er tenslotte nog een scheut olijfolie overheen. Buon Appetito!
Ook lekker als pastasalade
Heb je een restje over van dit gerecht? Uit de koelkast is deze pasta met garnalen en sperziebonen ook heerlijk als pastasalade. Lekker voor bij de lunch of zomaar als tussendoortje.