Witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. witte bonen in tomatensaus
- 150 gr. merguez worstjes
- 2 oranje paprika's
- 1 bol buffelmozzarella
- verse basilicum
- olijfolie
- peper
Bereidingswijze
Verhit een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Snijd de merguez worstjes in stukjes, ik deed dit met een tomatenmesje met gekartelde rand zodat de worstjes niet kapot gingen. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de merguez worstjes in een paar minuten aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn. Snijd intussen de bovenkanten van de oranje paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd in reepjes en bak een paar minuten mee.
Schep nu de witte bonen in tomatensaus in de pan en verwarm nog even op middelhoog vuur. Schep alles goed door elkaar zodat de witte bonen goed warm worden. Schep het bonenmengsel op de borden of in kommen en snijd de buffelmozzarella in plakjes. Verdeel over de witte bonen, paprika en merguez worstjes.
Neem een handje verse basilicum en snijd deze in reepjes. Verdeel de basilicum over de witte bonen in tomatensaus met merguez worstjes, paprika en mozzarella en maal er tot slot nog een beetje zwarte peper overheen.