Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella

Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella

Hoewel bonen makkelijk en gezond zijn zetten wij ze thuis eigenlijk te weinig op tafel. Daarom maakte ik laatst deze witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella. En ik kan je vertellen dat het een groot succes was, de hele ovenschotel ging namelijk op.

Deze bonenschotel uit de oven is erg makkelijk te maken al doet de lijst ingrediënten misschien anders vermoeden. Na het snijden van de groenten hoef je deze eigenlijk alleen even voor te bakken in een hapjespan. Hierna doe je alles in een grote ovenschaal waarna de oven de rest van het werk doet. Het resultaat was deze overheerlijke witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella. Echt een aanrader als je eens wat anders met bonen wilt eten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 720 gr. witte bonen (480 gr. uitlekgewicht)
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 250 gr. champignons
  • 150 gr. cherrytomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gr. geraspte jong belegen kaas
  • 2 tl. tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en zet alvast een flinke ovenschaal klaar. Vet je ovenschaal in met wat boter. Stort de witte bonen in een vergiet en spoel deze goed af onder de kraan, laat goed uitlekken en laat staan voor zo. Zet ook vast een flinke hapjespan op laag vuur en laat deze goed warm worden.

Pel de uien en snijd deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui hier goudbruin in aan. Voeg het gehakt toe en kruid met wat peper en zout en flink wat Italiaanse kruiden. Schep goed door elkaar en bak het gehakt rul met de tomatenpuree. Snijd intussen de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in kleine reepjes en bak mee met het gehakt. Snijd tussendoor ook de champignons in plakjes (bijvoorbeeld met een eiersnijder) en bak ook deze mee met het gehakt. Snijd tot slot de courgette in kleine blokjes en bak ook deze nog een paar minuten mee. Kruid nog met wat extra peper en schep alles goed door elkaar.

Doe de inhoud van de hapjespan nu in de ingevette ovenschaal en doe de uitgelekte witte bonen erbij. Schep alles goed door elkaar en verspreid gelijkmatig over de ovenschaal. Halveer de cherrytomaatjes en druk deze een beetje in het gehakt- en groentemengsel. Laat de buffelmozzarella uitlekken en knijp even extra uit in je handen. Snijd de buffelmozzarella in plakken en verdeel deze over de ovenschaal. Strooi er nog wat gedroogde Italiaanse kruiden over en tot slot de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot alles goed warm is en de kaas is gesmolten. Je witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella'
Afbeelding bij 'Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella'
Afbeelding bij 'Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella'
Afbeelding bij 'Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella'
Afbeelding bij 'Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella'
Afbeelding bij 'Witte bonen ovenschotel met gehakt, courgette, champignons en mozzarella'