Wortel en pastinaak stamppot met gebakken worstjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. aardappelen, iets kruimig
- 500 gr. pastinaak
- 1 kg. bospeen
- 50 gr. roomboter
- scheutje melk
- ca. 400 gr. chipolataworstjes
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd daarna in ongeveer even grote stukken als de aardappels. Boen de wortels schoon, verwijder het loof en snijd in plakjes.
Doe de wortels, aardappels en pastinaak in een flinke pan en zet net onder water. Breng aan de kook en voeg als het water kookt een flinke snuf zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten koken.
Zet intussen een braadpan of koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Snijd de chipolataworstjes in kleine stukjes en verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de stukjes worst in ongeveer vijf minuten aan alle kanten bruin en goed gaar.
Giet de aardappels, wortels en pastinaak af en voeg de roomboter en een scheutje melk toe aan de pan. Stamp alles goed fijn tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.
Roer de stukjes gebakken worst door de wortel en pastinaak stamppot en laat nog een paar minuten op laag vuur staan. De volgende dag smaakt deze stamppot trouwens nog lekkerder.