Wortelpannenkoeken met appel en rozijnen

Wortelpannenkoeken met appel en rozijnen

Als het aan zoonlief ligt eten wij thuis iedere dag pannenkoeken. Nu is er natuurlijk niets mis met af een toe een lekkere pannenkoek, maar om het nou iedere dag te eten. Deze wortelpannenkoeken met appel en rozijnen zijn een gezond en lekker alternatief.

De wortelpannenkoeken zijn erg makkelijk te maken en smaken lekker zoet. Eigenlijk heb je niet eens poedersuiker of stroop nodig. Zowel met als zonder appel en rozijnen smaken ze heerlijk. Een leuke manier om toch ongemerkt wat groenten naar binnen te krijgen. Hier vind je het snelle recept, zeker het proberen eens waard.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gr. bloem*
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • 600 gr. wortels
  • 2 appels
  • rozijnen
  • boter om te bakken
  • eventueel poedersuiker en stroop

* Wil je nog gezondere pannenkoeken? Vervang (eventueel de helft van) de bloem dan eens door boekweitmeel of volkorenmeel.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een of twee (pannen)koekenpannen op laag vuur zodat deze goed warm kunnen worden. Zet ook een flinke pan op met een laagje heet water, leg hier een bord op om de pannenkoeken zo warm te houden.

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg 450 ml. van de melk toe. Roer goed door elkaar met een garde of handmixer en breek één voor één de eieren boven de kom. Meng ook deze er door en voeg tenslotte beetje bij beetje de rest van de bloem toe. Mix alles door elkaar tot je een glad beslag hebt.

Was de wortels, dep droog en snijd de boven- en onderkant eraf. Gebruik een keukenrasp of je keukenmachine om de wortels zo fijn mogelijk te raspen. Meng de wortelrasp door het beslag en roer alles goed door elkaar.

Schil eventueel de appels en snijd aan één kant een klein stukje af, zo heb je iets meer grip op je keukenrasp. Gebruik het mesje op de rasp om zo dun mogelijke plakjes van de appel te raspen. Zet de plakjes appel klaar voor zo.

Smelt een beetje boter in de koekenpan en draai de pan een beetje rond zodat de hele bodem is bedekt. Giet er met een soeplepel een schep beslag in en draai de pan nogmaals rond om het beslag gelijkmatig te verdelen. Leg er wat plakjes appel en een handje rozijnen op en wacht tot de bovenkant net begint te stollen.

Gebruik een spatel om de pannenkoek los te maken van de bodem en draai deze om. Bak ook aan de andere kant mooi bruin. Bewaar de pannenkoeken tot je ze allemaal hebt gebakken en smullen maar.

Variatietip: ook erg lekker is het om een scheutje kaneel over de pannenkoek te strooien voor je deze omdraait. De pannenkoeken krijgen zo een heerlijk smaakje en lijken in de verte zelfs een beetje op appeltaart.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wortelpannenkoeken met appel en rozijnen'
Afbeelding bij 'Wortelpannenkoeken met appel en rozijnen'
Afbeelding bij 'Wortelpannenkoeken met appel en rozijnen'
Afbeelding bij 'Wortelpannenkoeken met appel en rozijnen'
Afbeelding bij 'Wortelpannenkoeken met appel en rozijnen'