Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden

Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden

Ben je ook zo dol op wraps? Dan zijn deze wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden misschien wel een idee. Je hebt deze makkelijke maaltijd namelijk zo op tafel staan en hebt er maar één pan voor nodig. Bovendien heb je deze wraps ook nog eens zo gemaakt.

Terwijl je alle ingrediënten met de Tex Mex kruiden bakt in een hapjespan warm je de wraps even op in de oven. Niet veel later kan je aan tafel om je wraps te vullen en dicht te vouwen. Voeg er nog wat knapperige ijsbergsla aan toe en je hebt binnen no time een heerlijk maaltje op tafel staan.

Tex Mex kruiden zijn trouwens kruiden die veel in de Texaans-Mexicaanse keuken worden gebruikt. Denk hierbij aan kruiden als chilipeper, komijn of bijvoorbeeld cayennepeper. Je kan deze kruiden prima zelf mengen of een kant en klare kruidenmix kopen, ik koos deze keer voor het laatste. Hieronder vind je het lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 300 gr. rundergehakt
  • 750 gr. gemengde bonen*
  • 150 gr. mais
  • 250 gr. champignons
  • 100 gr. ijsbergsla, fijngesneden
  • olijfolie
  • Tex Mex kruiden**
  • verse peterselie
  • peper en zout

* Ik koos voor twee potten bonen met o.a. kidneybonen, lima bonen, witte bonen en kikkererwten.

** Bijvoorbeeld taco seasoning mix van Santa Maria, te koop bij de supermarkt.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Doe de gemengde bonen en mais in een vergiet en laat kort uitlekken.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul met de Tex Mex kruiden. Afhankelijk van hoe pittig je het wil gebruik je het halve of hele zakje. Let trouwens niet op de aanwijzingen op het zakje, ik voeg er namelijk geen water aan toe. Kruid eventueel nog met wat extra peper en zout.

Als het gehakt bruin is voeg je de champignons toe en bak je deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de uitgelekte bonen en mais toe en schep alles nog goed om. Hak een handje verse peterselie fijn en roer door de rest. Laat een paar minuten goed warm worden op middelhoog vuur en schep regelmatig om. Proef nog even en voeg eventueel nog wat van de Tex Mex kruiden toe.

In de tussentijd verwarm je de wraps zo'n tien minuten in je voorverwarmde oven. Zet de wraps op tafel en doe de inhoud van de hapjespan in een schaal. Doe ook de ijsbergsla in een schaaltje en vul de wraps op de borden. Eerst een laagje ijsbergsla en hier schep je het gehakt- en bonenmengsel over. Eventueel rasp je er nog wat kaas overheen. Vouw de wraps dicht en je wraps zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden'