
Wraps met bonen, champignons, mais, gehakt en Tex Mex kruiden
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. rundergehakt
- 750 gr. gemengde bonen*
- 150 gr. mais
- 250 gr. champignons
- 100 gr. ijsbergsla, fijngesneden
- olijfolie
- Tex Mex kruiden**
- verse peterselie
- peper en zout
* Ik koos voor twee potten bonen met o.a. kidneybonen, lima bonen, witte bonen en kikkererwten.
** Bijvoorbeeld taco seasoning mix van Santa Maria, te koop bij de supermarkt.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Doe de gemengde bonen en mais in een vergiet en laat kort uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul met de Tex Mex kruiden. Afhankelijk van hoe pittig je het wil gebruik je het halve of hele zakje. Let trouwens niet op de aanwijzingen op het zakje, ik voeg er namelijk geen water aan toe. Kruid eventueel nog met wat extra peper en zout.
Als het gehakt bruin is voeg je de champignons toe en bak je deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de uitgelekte bonen en mais toe en schep alles nog goed om. Hak een handje verse peterselie fijn en roer door de rest. Laat een paar minuten goed warm worden op middelhoog vuur en schep regelmatig om. Proef nog even en voeg eventueel nog wat van de Tex Mex kruiden toe.
In de tussentijd verwarm je de wraps zo'n tien minuten in je voorverwarmde oven. Zet de wraps op tafel en doe de inhoud van de hapjespan in een schaal. Doe ook de ijsbergsla in een schaaltje en vul de wraps op de borden. Eerst een laagje ijsbergsla en hier schep je het gehakt- en bonenmengsel over. Eventueel rasp je er nog wat kaas overheen. Vouw de wraps dicht en je wraps zijn klaar.
Recepten in je mail




