Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas

Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas

Deze snelle wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas staan bij ons vaak op tafel. Het is namelijk een lekker maaltje dat je echt zo hebt gemaakt. En bovendien is het een favoriet van onze zoon die deze wraps heerlijk vindt. Als ik snel iets lekkers op tafel wil zetten kies ik dus regelmatig voor dit recept.

Ik gebruik verschillende soorten bonen, het hangt er net van af wat ik in de kast heb staan. Verder snijd je wat champignons in plakjes en snijd je een paprika en eventueel een uitje fijn. Terwijl je de wraps even opwarmt in de oven verhit je de rest in een hapjespan. En een kwartiertje later zit je aan tafel met dit makkelijke maaltje.

Wil je deze wraps met bonen, paprika, champignons, mais en kaas ook eens proberen? Dan vind je hieronder het makkelijke en snelle recept. En hier vind je nog veel meer snelle recepten met wraps.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode paprika
  • 400 gr. bruine bonen
  • 300 gr. gemengde bonen*
  • 150 gr. mais
  • 150 gr. geraspte kaas
  • Tex-mex kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

* Bijvoorbeeld van Bonduelle met kikkererwten, witte bonen, rode kidneybonen en limabonen

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Zet een ruime hapjespan op laag vuur en laat deze goed warm worden. Borstel de champignons schoon met een groenteborsteltje en snijd in plakjes. Ik doe dit zelf met een officemes maar je kan ook een eiersnijder of speciale champignonsnijder gebruiken.

Bereid de vulling voor de wraps

Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan en voeg de champignons toe. Kruid deze met wat peper en zout en laat ze wat slinken op middelhoog vuur. Schep ze tijdens het bakken regelmatig om en snijd intussen de rode paprika fijn. Zelf snijd ik altijd de bovenkant los waarna ik de zaadjes en zaadlijsten eruit kan halen. Met een koksmes snijd je de paprika in dunne reepjes en daarna kleine blokjes. Doe de paprika bij de champignons en bak kort mee.

Laat de bonen en mais kort uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de hapjespan. Kruid naar smaak met Tex-mex kruiden en schep alles goed om. Doe intussen de stapel wraps in de oven en verhit deze een paar minuten.

Serveer en vul de wraps

Haal de wraps uit de oven en leg de stapel op een bord, houd ze in het aluminiumfolie zodat ze warm blijven. Zet ook de hapjespan met de bonen, paprika, champignons en mais op tafel of serveer dit in een grote kom. Doe tot slot de geraspte kaas in een kommetje en zet ook op tafel.

Leg op ieder bord een wrap en schep hier de bonen op. Het makkelijkst is het als je een rechte lijn opschept en een randje vrij houdt. Schep er naar smaak geraspte kaas over. Vouw nu het overgebleven randje over de bonen en klap dan beide zijkanten over elkaar als een envelopje. Op de foto zie je hoe dit moet. Zo kan je de wrap makkelijk uit de hand eten zonder dat alles eruit valt.

Serveer deze wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas eventueel met een eenvoudige salade. En houd je wat van de bonenmix over? Dan kan je deze later nog eens opwarmen met bijvoorbeeld wat rijst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas'
Afbeelding bij 'Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 678 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 74 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 22 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 2 gr.
  • Natrium 800 mg.