Wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 250 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 400 gr. bruine bonen
- 300 gr. gemengde bonen*
- 150 gr. mais
- 150 gr. geraspte kaas
- Tex-mex kruiden
- peper en zout
- olijfolie
* Bijvoorbeeld van Bonduelle met kikkererwten, witte bonen, rode kidneybonen en limabonen
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Zet een ruime hapjespan op laag vuur en laat deze goed warm worden. Borstel de champignons schoon met een groenteborsteltje en snijd in plakjes. Ik doe dit zelf met een officemes maar je kan ook een eiersnijder of speciale champignonsnijder gebruiken.
Bereid de vulling voor de wraps
Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan en voeg de champignons toe. Kruid deze met wat peper en zout en laat ze wat slinken op middelhoog vuur. Schep ze tijdens het bakken regelmatig om en snijd intussen de rode paprika fijn. Zelf snijd ik altijd de bovenkant los waarna ik de zaadjes en zaadlijsten eruit kan halen. Met een koksmes snijd je de paprika in dunne reepjes en daarna kleine blokjes. Doe de paprika bij de champignons en bak kort mee.
Laat de bonen en mais kort uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de hapjespan. Kruid naar smaak met Tex-mex kruiden en schep alles goed om. Doe intussen de stapel wraps in de oven en verhit deze een paar minuten.
Serveer en vul de wraps
Haal de wraps uit de oven en leg de stapel op een bord, houd ze in het aluminiumfolie zodat ze warm blijven. Zet ook de hapjespan met de bonen, paprika, champignons en mais op tafel of serveer dit in een grote kom. Doe tot slot de geraspte kaas in een kommetje en zet ook op tafel.
Leg op ieder bord een wrap en schep hier de bonen op. Het makkelijkst is het als je een rechte lijn opschept en een randje vrij houdt. Schep er naar smaak geraspte kaas over. Vouw nu het overgebleven randje over de bonen en klap dan beide zijkanten over elkaar als een envelopje. Op de foto zie je hoe dit moet. Zo kan je de wrap makkelijk uit de hand eten zonder dat alles eruit valt.
Serveer deze wraps met bonen, paprika, champignons, mais en geraspte kaas eventueel met een eenvoudige salade. En houd je wat van de bonenmix over? Dan kan je deze later nog eens opwarmen met bijvoorbeeld wat rijst.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 678 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 9 gr.
- Koolhydraten 74 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 22 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.