Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. kippendij
- 400 gr. Chinese groenten*
- 250 gr. kastanjechampignons
- 2 tenen knoflook
- 1/2 flesje teriyakisaus
- sojasaus
- zoete chilisaus
- peper en zout
- vijfkruidenpoeder
- wokolie
- kroepoek, optioneel
* Voorgesneden of bijvoorbeeld sugarsnaps, taugé, paksoi, rode ui en rode paprika.
Bereidingswijze
Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de kippendij in kleine blokjes en hou even apart voor zo. Pel de knoflook en hak deze fijn met een koksmes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes of partjes.
Roerbakken
Verhit een scheutje wokolie (of arachideolie) in de wokpan. Als de olie goed heet genoeg is voeg je de kip en kastanjechampignons toe. Kruid met peper, zout en vijfkruidenpoeder naar smaak. Roerbak vijf minuten op hoog vuur tot de kip goed dicht is geschroeid. Gebruik je verse groenten? Dan snijd je deze in de tussentijd fijn. Kijk na vijf minuten hoeveel vocht de champignons hebben afgegeven. Is dit erg veel? Stort alles in een vergiet, laat kort uitlekken en doe terug in de wok.
Verpak de wraps in een stapel in aluminiumfolie. Doe deze in de oven en warm ze tien minuten op. Staan de wraps in de oven? Dan doe je de knoflook en Chinese groenten in de wok. Giet er ook een flinke scheut sojasaus bij. Roerbak alles nog eens vijf minuten op hoog vuur. Indien nodig doe je er wat extra wokolie bij. Je ziet zelf wel of dit nodig is. Hierna doe je de teriyakisaus in de wok en schep je alles nog een paar minuten om op hoog vuur.
Serveren
Als de kip, champignons en groenten in teriyakisaus goed heet zijn schep je deze in een schaal. Haal de wraps uit de oven en leg ze in het aluminiumfolie op een bord. Leg op ieder bord een wrap en vul deze met de geroerbakte groenten en kip. Verkruimel er eventueel wat kroepoek over. Doe er tot slot nog wat zoete chilisaus op en klap dicht of rol op. Serveer de resterende kroepoek in een apart schaaltje.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 639 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 67 gr.
- Waarvan suikers 13 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 34 gr.
- Zout 4.1 gr.
- Natrium 1640 mg.