Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki

Wraps met Chinese groenten, kastanje­champignons, kippendij en teriyaki

Het was alweer even geleden dat ik wraps had gemaakt. Toen ik deze wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki maakte was zoonlief dan ook erg blij. Hij is namelijk dol op wraps. Het is een makkelijke en lekkere wokmaaltijd die je zo hebt gemaakt. In een half uurtje kan je namelijk al aan tafel.

Je begint met het roerbakken van de kip en champignons. In de tussentijd kan je de groenten snijden. Wil je nog sneller klaar zijn? Dan gebruik je gewoon een zakje voorgesneden wokgroenten. Terwijl je de groenten roerbakt verwarm je de wraps even voor in de oven. Hierna roer je er nog even de teriyaki doorheen en je bent klaar. Lekker makkelijk voor doordeweeks.

Als alles klaar is schep je alles uit de wok in een schaal. Zet dit op tafel met een stapeltje warme wraps, wat kroepoek en chilisaus. Zo kan iedereen zelf de wraps vullen. Hieronder vind je het makkelijke recept. En hier vind je nog veel meer lekkere wokrecepten of recepten met wraps.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 300 gr. kippendij
  • 400 gr. Chinese groenten*
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 flesje teriyakisaus
  • sojasaus
  • zoete chilisaus
  • peper en zout
  • vijfkruidenpoeder
  • wokolie
  • kroepoek, optioneel

* Voorgesneden of bijvoorbeeld sugarsnaps, taugé, paksoi, rode ui en rode paprika.

Bereidingswijze

Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de kippendij in kleine blokjes en hou even apart voor zo. Pel de knoflook en hak deze fijn met een koksmes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes of partjes.

Roerbakken

Verhit een scheutje wokolie (of arachideolie) in de wokpan. Als de olie goed heet genoeg is voeg je de kip en kastanjechampignons toe. Kruid met peper, zout en vijfkruidenpoeder naar smaak. Roerbak vijf minuten op hoog vuur tot de kip goed dicht is geschroeid. Gebruik je verse groenten? Dan snijd je deze in de tussentijd fijn. Kijk na vijf minuten hoeveel vocht de champignons hebben afgegeven. Is dit erg veel? Stort alles in een vergiet, laat kort uitlekken en doe terug in de wok.

Verpak de wraps in een stapel in aluminiumfolie. Doe deze in de oven en warm ze tien minuten op. Staan de wraps in de oven? Dan doe je de knoflook en Chinese groenten in de wok. Giet er ook een flinke scheut sojasaus bij. Roerbak alles nog eens vijf minuten op hoog vuur. Indien nodig doe je er wat extra wokolie bij. Je ziet zelf wel of dit nodig is. Hierna doe je de teriyakisaus in de wok en schep je alles nog een paar minuten om op hoog vuur.

Serveren

Als de kip, champignons en groenten in teriyakisaus goed heet zijn schep je deze in een schaal. Haal de wraps uit de oven en leg ze in het aluminiumfolie op een bord. Leg op ieder bord een wrap en vul deze met de geroerbakte groenten en kip. Verkruimel er eventueel wat kroepoek over. Doe er tot slot nog wat zoete chilisaus op en klap dicht of rol op. Serveer de resterende kroepoek in een apart schaaltje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, kastanjechampignons, kippendij en teriyaki'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 639 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 67 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 34 gr.
  • Zout 4.1 gr.
  • Natrium 1640 mg.