Wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki

Wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki

Laatst aten wij deze wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki. Erg lekker, helemaal omdat het alweer even geleden was dat we wraps aten. Ik zette alles in een grote schaal op tafel, zo kon ieder zijn eigen wraps vullen. Zelf houd ik wel van pittig dus sneed ik apart nog een rood pepertje in ringen.

Voor het gemak gebruikte ik deze keer een zak Chinese wokgroenten. Maar deze kan je natuurlijk ook zelf snijden. Een suggestie hiervoor zie je bij de ingrediënten. Krijg je ook al zin in deze lekkere en makkelijke wraps? Dan vind je hieronder het recept. En wil je liever iets anders dan vind je op Kookidee genoeg andere wokrecepten en recepten met wraps.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 300 gr varkensreepjes
  • 400 gr. Chinese wokgroenten*
  • 200 gr. shiitakes
  • 1/2 flesje teriyakisaus
  • wokolie
  • peper en zout
  • koriander of peterselie, vers
  • 1 rode peper
  • gebakken uitjes
  • zoete chilisaus

* Liever zelf snijden? Snijd dan bijvoorbeeld wat witte kool, prei, rode ui en rode paprika fijn en doe hier nog wat taugé bij. Wat je overhoudt kan je de volgende dag serveren met wat rijst.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden. Verpak de wraps in een grote stapel in alumniumfolie. Zet ze tien minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit met de deur op een kier. Bewaar de wraps nog even in de oven voor zo. Bereid intussen de rest van het recept.

Roerbak de groenten en het vlees

Zet een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Snijd indien nodig de groenten en weeg ongeveer 400 gram af. Borstel de shiitakes schoon en snijd in reepjes. Doe een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de varkensreepjes met de shiitakes. Kruid met wat peper en eventueel wat vijfkruidenpoeder.

Zodra de varkensreepjes bruin zijn en de shiitakes slinken voeg je de rest van de groenten toe. Schep om op hoog vuur en voeg de teriyakisaus toe. Laat deze een klein beetje indikken en zet het vuur uit. Alle roergebakken groenten, vlees en de saus doe je nu in een grote schaal. Snijd de rode peper in ringetjes en doe op een schoteltje. Ook de koriander of peterselie hak je fijn en doe je op een schoteltje.

Serveren

Haal de wraps uit de oven en leg op een bord. Zet alles op tafel, inclusief de gebakken uitjes en zoete chilisaus. Leg op ieder bord een wrap en beleg deze in het midden met de roergebakken groenten, varkensreepjes en shiitakes. Doe er naar wens nog wat ringetjes rode peper, gebakken uitjes en verse peterselie of koriander op. Rol de wrap op en giet er nog wat zoete chilisaus overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki'
Afbeelding bij 'Wraps met Chinese groenten, shiitakes, varkensreepjes en teriyaki'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 485 kcal.
  • Vetten 18 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 44 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 31 gr.
  • Zout 2.95 gr.
  • Natrium 1180 mg.