Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus

Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus

Deze wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus zette ik laatst op tafel. Je bent niet lang bezig met dit makkelijke en lekkere recept. Je hoeft alleen de wraps even op te warmen in de oven. Tussendoor bak je kort de falafel in een hapjespan. Hierna hoef je alleen nog even de knoflooksaus te maken en ook die heb je zo klaar.

Ik koos deze keer voor kant en klaar gesneden ijsbergsla en rauwkost. Ook de falafel kocht ik gewoon in een bakje. Je kan deze natuurlijk ook zelf maken maar dat recept volgt nog eens. Deze keer koos ik voor makkelijk en snel waardoor je dit gerecht in 20 minuten hebt gemaakt.

Lijken deze wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus je ook wel wat? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En probeer je toch liever wat anders? Dan vind je hier veel meer leuke recepten met wraps en andere makkelijke vegetarische recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 250 gr. falafel
  • 100 gr. ijsbergsla, fijn gesneden
  • 100 gr. rauwkost
  • 100 gr. Griekse yoghurt
  • 50 gr. volle yoghurt
  • 1 el. mayonaise
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse peterselie
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Gewoon bij elkaar, je hoeft ze niet apart in te pakken. Verwarm de wraps zo'n vijf tot tien minuten in de voorverwarmde oven. Zet intussen een hapjespan op het vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Bak de falafel een paar minuutjes tot ze goed warm zijn.

Doe in de tussentijd de Griekse yoghurt, yoghurt en mayonaise in een kommetje. Hak met een koksmes wat peterselie fijn en doe erbij. Pel de tenen knoflook en pers deze met een knoflookpers uit boven de kom. Roer alles goed door elkaar met een garde en zet apart voor zo. Verdeel ook de ijsbergsla en rauwkost over twee schaaltjes.

Zet alles op tafel en beleg een wrap met wat van de ijsbergsla en rauwkost. Verdeel hier een paar stukjes falafel over en doe er naar smaak de knoflooksaus op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus'
Afbeelding bij 'Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 516 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 57 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 14 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.