Wraps met falafel, ijsbergsla, rauwkost en knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 250 gr. falafel
- 100 gr. ijsbergsla, fijn gesneden
- 100 gr. rauwkost
- 100 gr. Griekse yoghurt
- 50 gr. volle yoghurt
- 1 el. mayonaise
- 2 tenen knoflook
- handje verse peterselie
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps in aluminiumfolie. Gewoon bij elkaar, je hoeft ze niet apart in te pakken. Verwarm de wraps zo'n vijf tot tien minuten in de voorverwarmde oven. Zet intussen een hapjespan op het vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in. Bak de falafel een paar minuutjes tot ze goed warm zijn.
Doe in de tussentijd de Griekse yoghurt, yoghurt en mayonaise in een kommetje. Hak met een koksmes wat peterselie fijn en doe erbij. Pel de tenen knoflook en pers deze met een knoflookpers uit boven de kom. Roer alles goed door elkaar met een garde en zet apart voor zo. Verdeel ook de ijsbergsla en rauwkost over twee schaaltjes.
Zet alles op tafel en beleg een wrap met wat van de ijsbergsla en rauwkost. Verdeel hier een paar stukjes falafel over en doe er naar smaak de knoflooksaus op.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 516 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 57 gr.
- Waarvan suikers 4 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 14 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.