Wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 grote wraps (of 8 kleine)
- 300 gr. rundergehakt
- 250 gr. bonenmix*
- 150 gr. mais
- 1 rode paprika
- 200 gr. belegen kaas, geraspt
- knoflooksaus, kant en klaar of zelfgemaakt
- 100 gr. slamelange
- olijfolie
Kruiden voor het gehakt:
- 1 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. uienpoeder
- 1/2 tl. knoflookpoeder
- 1/4 tl. djintan (gemalen komijnzaad)
- 1/4 tl. cayennepeper
- peper en zout
* Ik koos voor een mix met witte bonen, limabonen, kidneybonen en kikkererwten
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een licht ingevette grote ovenschaal klaar. Verhit een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Doe hier een scheutje olijfolie in en bak het gehakt rul met de kruiden. Tegelijkterijt verwijder je de bovenkant van de rode paprika en haal je de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika vervolgens in blokjes.
Als het gehakt bruin is voeg je de paprika, de bonenmix en de uitgelekte korrels mais toe aan het gehakt. Schep alles goed om en verwarm tot alles goed verhit is. Voeg tot slot de helft van de geraspte belegen kaas toe en schep door elkaar tot de kaas is gesmolten.
Bereid de wraps
Beleg nu de wraps met het gehaktmengsel en rol deze op. Leg de wraps naast elkaar in de ingevette ovenschaal en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Schuif de wraps ongeveer acht minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de slamelange over vier borden en doe hier wat knoflooksaus over. Snijd de wraps eenmaal doormidden en leg op de borden.. Doe ook hier wat knoflooksaus over en je wraps met gehakt, bonen, mais, paprika, kaas en knoflooksaus zijn klaar. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 763 kcal.
- Vetten 39 gr.
- Waarvan verzadigd 17 gr.
- Koolhydraten 56 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 38 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.