Wraps met gekruide kip, bonen, rode paprika, mais en roomkaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 300 gr. kippendij
- ca. 700 gr. gemengde bonen*
- 150 gr. mais
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 75 gr. veldsla
- paprikapoeder
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- roomkaas
- olijfolie
* Ik gebruikte de bonenmix van Hak met bruine, witte en kidneybonen. Een potje van 370 gram is te weinig voor vier personen dus ik koos voor twee potjes. Wat je overhoudt van het gerecht kan je de volgende dag prima opwarmen als restje.
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een flinke hapjespan op laag vuur. Verpak de wraps bij elkaar in aluminimfolie en leg klaar voor zo.
Snijd de kippendij in stukjes en doe in een mengkom. Doe hier flink wat paprikapoeder, wat Italiaanse kruiden, peper en zout en olijfolie bij. Pel de rode ui en snijd deze goed fijn, voeg toe aan de mengkom. Pel ook de teentjes knoflook, hak zo fijn mogelijk en doe ook bij de kip. Roer alles goed door elkaar en laat staan voor zo.
Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en schep de inhoud van de mengkom erbij. Laat het geheel zo'n tien minuten bakken en roer regelmatig door elkaar. Doe intussen de wraps in de oven en verwarm deze zo'n tien minuten tot ze goed warm zijn. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in achten en daarna in kleine reepjes, bewaar voor zo.
Voeg zodra de kip goed gaar is de reepjes paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Schep de gemengde bonen in de hapjespan en roer goed door elkaar, laat warm worden. Laat de mais even uitlekken en voeg ook toe aan de hapjespan. Roer alles nog even goed door elkaar tot alle ingrediënten warm zijn.
Smeer een wrap in met een laagje roomkaas en bedek de helft van de wrap met het kip- en bonenmengsel. Klap de wrap dubbel en leg er wat van de veldsla naast. Herhaal voor de andere wraps en eet ze direct op.