Wraps met gerookte kip, avocado, portobello, komkommer en tomaat
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 2 gerookte kipfilets*
- 2 avocado's
- 2 portobello's
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 100 gr. veldsla
- 1 komkommer
- mayonaise
- peper en zout
- olijfolie
* In plaats van hele kipfilets kan je ook circa 250 gr. gerookte kipreepjes kopen.
Bereidingswijze
Verwarm vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Borstel de portobello's even schoon en draai de steel eruit. Snijd vervolgens met een scherp mes in reepjes en daarna in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de stukjes portobello ongeveer vijf minuten aan met flink wat peper en zout. Schep in een bakje en bewaar voor zo.
Halveer de cherrytomaatjes en doe in een bakje. Snijd de avocado's met een scherp mes rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar. Wip de grote pit eruit of steek er een scherp mes in om deze eruit te draaien. Lepel beide avocadohelften met een lepel uit de schil en snijd in partjes, doe in een bakje.
Snijd de gerookte kipfilets in reepjes en doe in een bakje. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe in een bakje. Doe tenslotte de veldsla in een schaaltje en zet de wraps en de bakjes met alle gesneden ingrediënten op tafel. Zet nog een pot mayonaise op tafel en laat iederen zijn eigen wraps beleggen.
Smeer iedere wrap in met mayonaise en verdeel er wat veldsla over. Schep hier wat van de gebakken portobello op en verdeel er wat tomaatjes en komkommer overheen. Leg er wat partjes avocado tussen en strooi er tenslotte wat reepjes gerookte kipfilet over. Kruid eventueel met een beetje versgemalen peper en je bent klaar. Laat de wraps gewoon open liggen en snijd in stukjes, oprollen gaat met deze goed gevulde wraps wat lastig.