Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw

Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw

Laatst maakte ik deze lekkere wraps met Hüttenkäse, bonen, paprika, mais, kabeljauw en kaas. Ik had namelijk nog wat Hüttenkäse over van een eerder recept. Deze gebruikte ik nu als topping op de wraps met als resultaat dat ze een lekker fris smaakje hadden. Verder pakte ik wat dingen die ik nog in de kast had liggen en vulde daar de wraps mee. Al met al werd het een heerlijk maaltje waar we van hebben zitten smullen.

De kabeljauw bakte ik eerst even voor met een jasje van paneermeel en ei. Hierdoor worden ze lekker knapperig en dat maakt de wraps nog lekkerder. Vervolgens warmde ik de rest op in een hapjespan en vulde ik de met Hüttenkäse besmeerde wraps hiermee. Ik strooide er alleen nog wat geraspte kaas over en liet ze nog even gratineren in de oven. Met een half uurtje heb je deze lekkere wraps al op tafel staan.

Lijken deze wraps met Hüttenkäse, bonen, paprika, mais, kabeljauw en kaas jou ook wel wat? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere recepten met wraps. Ik hoop dat je deze wraps met Hüttenkäse en kabeljauw net zo lekker vind als wij. Probeer ze gewoon eens uit.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 150 gr. Hüttenkäse
  • 300 gr. kabeljauwfilet
  • 225 gr. rode en bruine bonenmix
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 150 gr. mais
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 3 lenteuitjes
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Voor de kabeljauw:

  • 1 tl. uienpoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 4 el. paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Dep de kabeljauw goed droog aan beide kanten en snijd met een scherp mes in blokjes. Doe de paneermeel en kruiden voor de kabeljauw in een mengkom en breek hier een ei boven. Kruid met peper en zout naar smaak en roer de blokjes kabeljauw hierdoor. Deze hoeven niet helemaal bedekt te zijn met het mengsel. Zet een flinke hapjespan op het vuur en verhit een bodempje zonnebloemolie. Bak de kabeljauw ongeveer vier minuten en schep regelmatig om. Stort in een kom en bewaar voor zo.

Snijd de rest van de ingrediënten

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel de ui en snipper deze goed fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de hapjespan en bak hier de ui in aan. Snijd intussen de rode en gele paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg hierna de rode en bruine bonenmix toe en de (uitgelekte) mais. Schep alles goed om en voeg als laatste de kabeljauw weer toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Beleg de wraps

Smeer nu steeds een wrap in met wat Hüttenkäse. Verdeel een strook bonen, paprika, kabeljauw en mais over de wrap en rol op. Leg de wrap in een platte ovenschaal en herhaal voor de overige wraps. Strooi er de geraspte kaas over en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.

Snijd intussen de lenteuitjes in kleine ringetjes. Als de kaas mooi is gesmolten haal je de ovenschaal uit de oven. Strooi er de ringetjes lenteui over en serveer de wraps.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw'
Afbeelding bij 'Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw'
Afbeelding bij 'Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw'
Afbeelding bij 'Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw'
Afbeelding bij 'Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw'
Afbeelding bij 'Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw'
Afbeelding bij 'Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 661 kcal.
  • Vetten 21 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 66 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 12 gr.
  • Eiwitten 42 gr.
  • Zout 2.8 gr.
  • Natrium 1120 mg.