Wraps met Hüttenkäse, bonen en kabeljauw
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 150 gr. Hüttenkäse
- 300 gr. kabeljauwfilet
- 225 gr. rode en bruine bonenmix
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 150 gr. mais
- 150 gr. geraspte kaas
- 3 lenteuitjes
- peper en zout
- zonnebloemolie
Voor de kabeljauw:
- 1 tl. uienpoeder
- 1 tl. knoflookpoeder
- 1 tl. paprikapoeder
- 4 el. paneermeel
- 1 ei
- peper en zout
Bereidingswijze
Dep de kabeljauw goed droog aan beide kanten en snijd met een scherp mes in blokjes. Doe de paneermeel en kruiden voor de kabeljauw in een mengkom en breek hier een ei boven. Kruid met peper en zout naar smaak en roer de blokjes kabeljauw hierdoor. Deze hoeven niet helemaal bedekt te zijn met het mengsel. Zet een flinke hapjespan op het vuur en verhit een bodempje zonnebloemolie. Bak de kabeljauw ongeveer vier minuten en schep regelmatig om. Stort in een kom en bewaar voor zo.
Snijd de rest van de ingrediënten
Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel de ui en snipper deze goed fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de hapjespan en bak hier de ui in aan. Snijd intussen de rode en gele paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg hierna de rode en bruine bonenmix toe en de (uitgelekte) mais. Schep alles goed om en voeg als laatste de kabeljauw weer toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
Beleg de wraps
Smeer nu steeds een wrap in met wat Hüttenkäse. Verdeel een strook bonen, paprika, kabeljauw en mais over de wrap en rol op. Leg de wrap in een platte ovenschaal en herhaal voor de overige wraps. Strooi er de geraspte kaas over en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.
Snijd intussen de lenteuitjes in kleine ringetjes. Als de kaas mooi is gesmolten haal je de ovenschaal uit de oven. Strooi er de ringetjes lenteui over en serveer de wraps.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 661 kcal.
- Vetten 21 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 66 gr.
- Waarvan suikers 8 gr.
- Vezels 12 gr.
- Eiwitten 42 gr.
- Zout 2.8 gr.
- Natrium 1120 mg.