Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé

Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanje­champignons en taugé

Het was alweer even geleden dat ik wraps voor het avondeten maakte. Dus toen ik deze heerlijke wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé op tafel zette hebben we heerlijk zitten smullen. Het is een makkelijk en lekker maaltje dat je ook nog eens zo hebt gemaakt.

Terwijl je de wraps even op laat warmen in de oven snijd en roerbak je de rest van de ingrediënten. Ik bracht alles op smaak met een lekkere teriyaki saus waarna iedereen aan tafel zijn eigen wraps kon vullen en oprollen. Met het makkelijke recept hieronder heb je deze wraps binnen een half uurtje op tafel staan.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 250 gr. kippendijfilet
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. bimi (aspergebroccoli)
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. taugé
  • 1/2 flesje teriyaki woksaus
  • wokolie
  • peper en zout
  • gebakken uitjes
  • kroepoek, optioneel

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en pak het stapeltje wraps in met aluminiumfolie. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze door en door heet kan worden. Verwarm de wraps ongeveer 15 minuten in de oven zodat ze lekker warm worden, bewaar ingepakt voor zo.

Snijd de stukken kippendij in kleine blokjes en verhit een scheutje wokolie in de hete wok. Voeg de stukjes kippendij toe en kruid met wat peper en zout. Pel intussen de teen knoflook en hak goed fijn, voeg toe aan de wok en schep goed om. Roerbak de kip in een paar minuten goudbruin, blijf regelmatig omscheppen.

Verwijder intussen de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de rode paprika in stukjes en voeg samen met de bimi toe aan de wok. Sprenkel er nog wat wokolie overheen en schep goed om, roerbak ongeveer zes minuten op middelhoog vuur. Borstel intussen de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Voeg samen met de teriyakisaus toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten.

Schep alles in een grote schaal maar houd de wok nog even op het vuur. Doe de taugé in de wok en roerbak nog een minuut op hoog vuur. Schep de taugé bij de andere groenten in de schaal en schep even goed om. Haal de wraps uit de oven en zet de wraps samen met de schaal op tafel.

Laat iedereen zijn eigen wraps beleggen en strooi hier nog wat gebakken uitjes overheen. Je wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé zijn klaar. Erg lekker met wat kroepoek, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé'
Afbeelding bij 'Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé'
Afbeelding bij 'Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé'
Afbeelding bij 'Wraps met kip teriyaki, bimi, kastanjechampignons en taugé'