Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 4 eieren
- 200 gr. gerookte zalm
- 1 komkommer
- 250 gr. cherrytomaatjes
- 2 avocado's
- 1 citroen
- roomkaas met kruiden
- peper en zout
- 100 gr. slamelange, bv. Misticanza
- olijfolie
Bereidingswijze
Doe de eieren in een pan met koud water. Zet deze op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren zes minuten koken. Spoel daarna onder koud water en laat de eieren in koud water afkoelen. Pel de eieren en snijd in partjes, doe in een bakje en zet apart voor zo.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe in een bakje. Snijd de tomaatjes in vier partjes en doe in een bakje. Doe de slamelange in een grote kom en schep om met wat olijfolie, peper en zout. Leg de wraps op een bord, deze hoef je niet op te warmen. Zet alles op tafel.
Maak de avocado crème
De avocado's snijd je rondom de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en wip de pit eruit. Met een lepel schep je het vruchtvlees eruit, dit doe je in een kommetje. Halveer de citroen en knijp een helft uit boven het bakje met de avocado. Voeg een eetlepel olijfolie toe en kruid met ruim peper en zout. Prak met een vork tot een zachte crème.
Beleg de wraps
Leg een wrap op je bord en smeer in met de kruidenkaas. Verdeel hier wat van de slamelange over. Vervolgens leg je er wat plukjes gerookte zalm op. Doe daar wat schepjes van de avocadocrème op. Verdeel tot slot nog wat tomaat, komkommer en ei over de wraps. Klap dubbel en je wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei zijn klaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 691 kcal.
- Vetten 45 gr.
- Waarvan verzadigd 13 gr.
- Koolhydraten 9 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 7 gr.
- Eiwitten 29 gr.
- Zout 3.1 gr.
- Natrium 1240 mg.