Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei

Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei

Deze wraps met kruidenkaas, gerookte zal, tomaatjes, avocado en ei zijn favoriet bij zoonlief. Tijdens de zomervakantie hebben we ze vaak gegeten. Door onze zoon worden ze dan ook wel zomer wraps genoemd. Al denk ik eerlijk gezegd dat ze ieder seizoen wel zullen smaken.

De wraps zijn makkelijk te maken. Je hoeft alleen de eieren te koken. In de tussentijd snijd je de andere ingrediënten. Van de avocado’s maak tot slot je een soort guacamole. Hierna doe je alles in bakjes. Aan tafel belegt iedereen dan zijn eigen wrap.

Lijken deze lekkere wraps je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Je kan ze zowel ‘s avonds eten als bij de lunch. En varieer zeker met wat andere ingrediënten. Zoek je nog meer variatie? Kijk dan ook eens bij deze recepten met wraps.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 4 eieren
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • roomkaas met kruiden
  • peper en zout
  • 100 gr. slamelange, bv. Misticanza
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de eieren in een pan met koud water. Zet deze op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren zes minuten koken. Spoel daarna onder koud water en laat de eieren in koud water afkoelen. Pel de eieren en snijd in partjes, doe in een bakje en zet apart voor zo.

Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe in een bakje. Snijd de tomaatjes in vier partjes en doe in een bakje. Doe de slamelange in een grote kom en schep om met wat olijfolie, peper en zout. Leg de wraps op een bord, deze hoef je niet op te warmen. Zet alles op tafel.

Maak de avocado crème

De avocado's snijd je rondom de pit doormidden. Draai beide helften van elkaar en wip de pit eruit. Met een lepel schep je het vruchtvlees eruit, dit doe je in een kommetje. Halveer de citroen en knijp een helft uit boven het bakje met de avocado. Voeg een eetlepel olijfolie toe en kruid met ruim peper en zout. Prak met een vork tot een zachte crème.

Beleg de wraps

Leg een wrap op je bord en smeer in met de kruidenkaas. Verdeel hier wat van de slamelange over. Vervolgens leg je er wat plukjes gerookte zalm op. Doe daar wat schepjes van de avocadocrème op. Verdeel tot slot nog wat tomaat, komkommer en ei over de wraps. Klap dubbel en je wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei'
Afbeelding bij 'Wraps met kruidenkaas, gerookte zalm, tomaatjes, avocado en ei'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 691 kcal.
  • Vetten 45 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 9 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 29 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.