Wraps met parmaham, mozzarella en tomaat
Recept
Ingrediënten
8 stuks
- 8 wraps
- 8 plakken parmaham
- 2 trostomaten
- 75 gr. veldsla
- 2 bollen buffelmozzarella
- 65 gr. pijnboompitjes
- roomkaas, bv. Philadelphia
- peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de mozzarella in dunne plakjes nadat je deze eerst even uit hebt laten lekken. Snijd de trostomaten in flinterdunne plakjes en verwijder de zaadjes. Ik gebruik hiervoor een tomatenmes, ideaal voor heel dunne plakjes.
Smeer iedere wrap dun in met een neutrale roomkaas en verdeel een handje veldsla over het midden van de wrap. Leg hier een plak parmaham over en verdeel daar wat plakjes mozzarella over.
Strooi wat pijnboompitjes over de mozzarella en leg hier wat van de plakjes tomaat op. Kruid tenslotte met wat peper en zout en rol de wraps zo strak mogelijk op. Snijd eventueel doormidden en serveer de wraps.
Als je de wraps iets van tevoren maakt kan je ze per stuk strak inpakken in vershoudfolie. Door ze een half uurtje in de koelkast te leggen blijven de wraps strak opgerold bij het serveren. Handig als je deze als borrelhapje wilt gebruiken.