Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten

Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten

Deze wraps met pulled chicken en roergebakken groenten zijn makkelijk te maken en ook nog eens lekker snel klaar. De kip kookte ik in water dat ik heb gekruid met o.a. wokolie, hierna plukte ik de kip en roerbakte ik deze nog kort mee.

Tijdens het roerbakken voegde ik een flinke scheut zoete chilisaus toe wat de groenten en kip een heerlijk smaakje geeft. Op de wraps deed ik zelf nog wat sriracha, een lekker pittige chilisaus die heerlijk combineerde met de wat zoetige smaak. Het recept voor deze heerlijke wraps met pulled chicken vind je hier. Zeker het proberen eens waard.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 100 gr. shiitake
  • 200 gr. taugé
  • 6 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 zoete ui
  • 1 el.sojasaus
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. oestersaus
  • 1 el. zoete chilisaus + extra
  • 1/4 tl. vijfkruidenpoeder
  • 1 el. wokolie + wat extra
  • sriracha

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng een pannetje met ruim water aan de kook en doe hier een eetlepel wokolie en het vijfkruidenpoeder bij. Roer alles goed door elkaar, leg de kipfilet in de pan en kook in circa 20 minuten gaar. De kip moet helemaal onder staan. Zet het vuur uit en laat nog tien minuten in de pan staan.

Terwijl de kip kookt verwarm je de oven vast voor op 200 graden en zet je vast een wokpan op laag vuur. Zo kan deze door en door warm worden en schroeit alles zo goed dicht.

Pel de tenen knoflook en hak zo fijn mogelijk. Pel de rode en zoete ui en snijd elk in vier stukken, snijd hier vervolgens dunne partjes van. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en bak de knoflook en gesneden ui hier kort in aan.

Maak ondertussen beide paprika's schoon, snijd in acht parten en snijd vervolgens in dunne reepjes. Voeg toe aan de knoflook en ui en roerbak kort mee. Maak de shiitake schoon en snijd in reepjes, voeg toe aan de wok en roerbak een minuutje mee. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes, voeg toe aan de wok en roerbak een minuutje mee.

Verpak de stapel wraps in een stuk aluminiumolie en verwarm deze ongeveer vijf minuten in de oven. Haal de kip intussen uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Doe de plukjes kip in de wok en doe hier een eetlepel zoete chilisaus, sojasaus, ketjap manis en oestersaus bij. Roerbak alles nog twee minuten op hoog vuur en schep alles in een schaal.

Haal de wraps uit de oven en verdeel de roergebakken groenten en kip over het midden van de wraps. Doe hier een scheutje zoete chilisaus over en rol de wraps vervolgens op. Verdeel naar smaak nog wat sriracha over de wraps en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Wraps met pulled chicken en roergebakken groenten'