Wraps met rijst, kip, sperziebonen, paprika en Tex-Mex kruiden
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 150 gr. rijst
- 300 gr. kippendijfilet
- 400 gr. sperziebonen
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 250 gr. kastanjechampignons
- 8 wraps
- 100 gr. ijsbergsla
- peper en zout
- Tex-Mex kruiden
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden. Zet een grote hapjespan of een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Zet een kookpan op het vuur voor de rijst. Breng hierin een ruime laag water aan de kook. Zet ook een pan op het vuur met een laagje water voor de sperziebonen.
Maak indien nodig de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Kook ze 10 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Bereid ook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm voor zo, schep regelmatig om.
Snijd en bak de kip en groenten
Snijd de kippendij met een vleesmes in stukjes. Gebruik hiervoor altijd een andere snijplank dan voor je groenten. Zelf heb ik een set snijplanken voor diverse ingrediënten, ideaal. Anders was je de snijplank na het snijden van de kip direct af voor je verder gaat.
Pel de ui en snijd deze in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan of wok. Bak de stukjes kippendij rondom bruin. Kruid naar smaak met peper, zout en Tex-Mex kruiden. Voeg vervolgens de fijn gesneden ui toe en schep om op middelhoog vuur.
Snijd vervolgens de prei in halve ringen en de paprika in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Voeg alles toe aan de hapjespan of wok. Roerbak alles enkele minuten op middelhoog vuur. Doe er nog wat olijfolie en eventueel wat extra Tex-Mex kruiden bij. Zet het vuur uit als de kip gaar is en de champignons mooi zijn geslonken.
Verwarm en beleg de wraps
Tussendoor verwarm je de wraps. Pak ze bij elkaar in met aluminiumfolie. Zet ze tien minuten in de oven. Doe intussen de ijsbergsla in een kom. Ook de rijst doe je in een aparte kom. Als laatste schep je de groenten en kip in een kom. Zo kan iedereen aan tafel zijn eigen wraps beleggen.
Leg een wrap op ieder bord en schep in het midden wat rijst. Leg hier wat ijsbergsla op en schep er vervolgens de gebakken stukjes kip en groenten over. Vouw de wrap dubbel en eet met de hand of snijd in stukken. Eet smakelijk.
Tip: houd je rijst, kip en groenten over? Bewaar deze voor de volgende dag en warm even op in een hapjespan. Zo heb je nog een heerlijk restje.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 645 kcal.
- Vetten 18 gr.
- Waarvan verzadigd 4 gr.
- Koolhydraten 76 gr.
- Waarvan suikers 7 gr.
- Vezels 11 gr.
- Eiwitten 36 gr.
- Zout 2.1 gr.
- Natrium 840 mg.