
Wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 200 gr. parmaham
- 150 gr. eikenbladsla (melange)
- 1 gele paprika
- stukje komkommer
- roomkaas
- 25 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Je hoeft de wraps niet voor te verwarmen maar gebruikt ze gewoon koud. Zet wel even een koekenpan op het vuur en rooster hier de pijnboompitjes kort in. Zodra ze beginnen te verkleuren stort je ze even op een bordje om af te laten koelen, ze krijgen zo veel meer smaak.
Snijd een stukje komkommer in flinterdunne plakjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd nu ook de gele paprika in flinterdunne plakjes. Door alles dun te snijden kan je de wraps makkelijker oprollen, bovendien geeft het zo meer smaak af.
Smeer iedere wrap nu in met wat roomkaas en verdeel er wat van de eikenbladsla over. Leg nu op iedere wrap wat plakjes gele paprika en leg daar één of twee plakken parmaham op. Verdeel de fijngesneden komkommer over de wraps en strooi de geroosterde pijnboompitjes erover.
Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over het geheel en rol de wraps strak op. Snijd eventueel doormidden en serveer de wraps direct. Als je de wraps iets van tevoren maakt en strak oprolt in vershoudfolie kan je ze in de koelkast leggen. Hierdoor behouden ze hun vorm iets meer als je de wraps in kleinere stukjes wilt serveren.
Recepten in je mail
