Wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes

Wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes

Je hebt niet altijd tijd of zin om te koken. Deze wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes zijn dan een uitkomst. Je zet dit maaltje namelijk binnen een paar minuten op tafel en ze zijn nog eens heerlijk ook.

De wraps smeer je eerst in met wat roomkaas waarna je ze belegt met de rest van de ingrediënten. Door de pijnboompitjes kort te roosteren krijgen ze nog meer smaak en zijn je wraps nog lekkerder. Wil je deze wraps zelf eens proberen dan vind je hieronder het lekkere recept. Ook leuk als borrelhapje als je ze in kleinere stukjes snijdt en serveert met een cocktailprikkertje.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 200 gr. parmaham
  • 150 gr. eikenbladsla (melange)
  • 1 gele paprika
  • stukje komkommer
  • roomkaas
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Je hoeft de wraps niet voor te verwarmen maar gebruikt ze gewoon koud. Zet wel even een koekenpan op het vuur en rooster hier de pijnboompitjes kort in. Zodra ze beginnen te verkleuren stort je ze even op een bordje om af te laten koelen, ze krijgen zo veel meer smaak.

Snijd een stukje komkommer in flinterdunne plakjes. Snijd de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd nu ook de gele paprika in flinterdunne plakjes. Door alles dun te snijden kan je de wraps makkelijker oprollen, bovendien geeft het zo meer smaak af.

Smeer iedere wrap nu in met wat roomkaas en verdeel er wat van de eikenbladsla over. Leg nu op iedere wrap wat plakjes gele paprika en leg daar één of twee plakken parmaham op. Verdeel de fijngesneden komkommer over de wraps en strooi de geroosterde pijnboompitjes erover.

Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over het geheel en rol de wraps strak op. Snijd eventueel doormidden en serveer de wraps direct. Als je de wraps iets van tevoren maakt en strak oprolt in vershoudfolie kan je ze in de koelkast leggen. Hierdoor behouden ze hun vorm iets meer als je de wraps in kleinere stukjes wilt serveren.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, eikenbladsla, gele paprika, parmaham en pijnboompitjes'