Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei

Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei

Ben je op zoek naar een lekkere lunch, een makkelijk avondmaaltje of een leuke borrelhap? Met deze wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei kan je echt alle kanten uit. Je hebt deze lekkere wraps zo gemaakt en ze smaken echt heerlijk.

Ik maakte ze laatst voor een lunch op het werk van mijn vriendin en ze waren binnen no time op. Zelf gebruikte ik wilde sockeye zalm maar ook gewone gerookte zalm smaakt heerlijk. In plaats van roomkaas kan je de wraps ook insmeren met mayonaise, het is maar net wat je in huis hebt. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Tip: als je deze wraps voor het avondeten maakt zou ik er nog een lekkere salade bij maken. Voor de lunch heb je aan twee van deze wraps genoeg.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 2 kropjes baby romaine
  • 4 eieren
  • 200 gr. gerookte zalm
  • roomkaas, bv. Philadelphia naturel
  • dille, vers of gedroogd
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de eieren door deze volledig onder koud water op te zetten. Zodra het water begint te koken laat je de eieren nog zeven minuten koken. Laat ze daarna schrikken onder koud water en laat even afkoelen, pel direct en hak goed fijn met een scherp mes.

Snijd de kropjes baby romaine in reepjes en snij ze daarna wat fijner. De gerookte zalm snijd je in smalle reepjes. Zet alles klaar zodat je de wraps aan één stuk door kan bereiden.

Smeer de wraps in met een dun laagje roomkaas en verdeel wat van de fijngesneden baby romaine over het midden. Verdeel de reepjes zalm over de sla en strooi hier wat van het fijngehakte ei over. Rasp er vervolgens grove stukken Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de dille en wat versgemalen peper en zout.

Rol de wraps nu strak op en snijd ze eenmaal doormidden. Wil je ze als borrelhapje gebruiken maak ze dan van tevoren en verpak iedere wrap in een stukje vershoudfolie, rol strak op. Zo blijven je wraps mooi in vorm als je ze later in kleinere stukjes snijd.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei'
Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei'
Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei'
Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei'
Afbeelding bij 'Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei'