Wraps met roomkaas, gerookte zalm, baby romaine en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 2 kropjes baby romaine
- 4 eieren
- 200 gr. gerookte zalm
- roomkaas, bv. Philadelphia naturel
- dille, vers of gedroogd
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Kook de eieren door deze volledig onder koud water op te zetten. Zodra het water begint te koken laat je de eieren nog zeven minuten koken. Laat ze daarna schrikken onder koud water en laat even afkoelen, pel direct en hak goed fijn met een scherp mes.
Snijd de kropjes baby romaine in reepjes en snij ze daarna wat fijner. De gerookte zalm snijd je in smalle reepjes. Zet alles klaar zodat je de wraps aan één stuk door kan bereiden.
Smeer de wraps in met een dun laagje roomkaas en verdeel wat van de fijngesneden baby romaine over het midden. Verdeel de reepjes zalm over de sla en strooi hier wat van het fijngehakte ei over. Rasp er vervolgens grove stukken Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de dille en wat versgemalen peper en zout.
Rol de wraps nu strak op en snijd ze eenmaal doormidden. Wil je ze als borrelhapje gebruiken maak ze dan van tevoren en verpak iedere wrap in een stukje vershoudfolie, rol strak op. Zo blijven je wraps mooi in vorm als je ze later in kleinere stukjes snijd.