Wraps met roomkaas, gerookte zalm, geroosterde paprika, rucola en een eitje
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 4 eieren
- roomkaas naturel, bv. Philadelphia
- 200 gr. gerookte zalm
- 100 gr. cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- potje gegrilde paprika
- 100 gr. rucola
- peper en zout
Bereidingswijze
Zet een steelpan met een ruime laag water op het vuur. Leg er vier eieren in en breng het water aan de kook. Laat de eieren zes minuten koken en laat ze daarna 'schrikken' onder de koude kraan. Laat verder afkoelen in koud water en bewaar tot later. De wraps gebruik je gewoon koud en hoef je niet op te warmen.
Bereid de toppings
Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe in een schaaltje. De gegrilde paprika laat je wat uitlekken en snijd je daarna in reepjes, doe ook deze in een kommetje. Met een tomatenmesje snijd je de cherrytomaatjes in dunne plakjes. Kies voor biologische of 'Rivolo tomaatjes' voor een wat steviger soort.
Doe de rucola in een schaal en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met een klein beetje peper en zout en schep door elkaar. Scheur vervolgens de gerookte zalm in stukjes en leg op een bord. Pel de eieren en snijd met een eiersnijder in plakjes, doe ook deze in een schaaltje. Tot slot leg je de stapel wraps op een bord en zet je alles inclusief de roomkaas op tafel.
Beleg de wraps
Iedereen belegt nu zijn eigen wrap. Smeer de wrap eerst in met een laagje roomkaas, hierna beleg je de wrap in een lange lijn over het midden. Houd aan één kant een klein stukje vrij. Verdeel wat rucola over de wrap en leg hier wat geroosterde paprika, komkommer en plakjes tomaat op. Verdeel er wat plukjes zalm over en leg hier nog wat plakjes ei op.
Vouw nu het stukje dat je niét hebt belegd een klein beetje over de vulling en klap de wrap vervolgens in de lengte aan twee kanten over elkaar.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 560 kcal.
- Vetten 26 gr.
- Waarvan verzadigd 11 gr.
- Koolhydraten 47 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 29 gr.
- Zout 2.9 gr.
- Natrium 1160 mg.