
Wraps met roomkaas, spinazie, gerookte zalm en ei
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 600 gr. bladspinazie
- 4 eieren
- 200 gr. gerookte zalm
- 35 gr. pijnboompitten
- peper en zout
- roomkaas
- verse bieslook
- olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Doe vier eieren in een pannetje koud water en zet op het vuur, zodra het water kookt zet je de wekker op vijf minuten. Spoel de eieren een tijdje onder koud stromend water en pel ze direct.
Verpak de wraps bij elkaar in aluminiumfolie en warm ze ongeveer vijf tot tien minuten op in de voorverwarmde oven. Verhit intussen een scheut olijfolie in de wok en voeg beetje bij beetje de bladspinazie toe. Roerbak tot de spinazie net is geslonken, kruid met peper en zout en laat daarna kort uitlekken in een vergiet.
Smeer de verwarmde wraps in met een dikke laag roomkaas en leg in het midden een flinke streep bladspinazie. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel over de spinazie. Snijd de eieren doormidden en iedere helft in vieren, leg op iedere wrap vier partjes ei. Strooi er wat pijnboompitjes over.
Snijd een handje bieslook fijn en strooi over de wraps. Kruid tenslotte nog met wat extra peper en rol de wraps daarna strak op. Snijd de wraps doormidden en serveer direct.
Recepten in je mail


