Wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- roomkaas, bv. Philadelphia naturel
- 100 gr. veldsla
- 2 blikjes tonijn in water
- 2 trostomaten
- 1/2 komkommer
- 4 lenteuitjes
- plakjes augurk
- 4 el. mayonaise
- 2 tl. mosterd
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het snijden van de groenten. Snijd de tomaat en komkommer zo dun mogelijk. Hoe dunner je de plakjes snijdt hoe makkelijker de wraps zijn op te rollen. De komkommer kan je gewoon met een scherp officemes of schilmesje snijden. Voor tomaten gebruik ik altijd een speciaal tomatenmes. De lenteui snijd je tot slot in ringetjes. Maak ook de blikjes tonijn open en laat het water er voorzichtig uit lopen.
Maak de dressing
Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en een scheutje olijfolie. Kruid met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar. Eventueel kan je een klein scheutje citroensap toevoegen. Dit geeft de dressing een boost waardoor deze net wat frisser wordt. Zelf deed ik dit trouwens niet bij dit recept.
Beleg de wraps met tonijn
Als je alles hebt gesneden en de dressing klaar hebt staan kan je de wraps met tonijn gaan maken. Smeer iedere wrap eerst in met wat roomkaas. Verdeel daar in het midden de veldsla over en beleg met de plakjes komkommer en tomaat. Leg er nu een of twee dunne plakjes augurk op. Zelf koop ik deze kant en klaar, anders snijd je een dikke augurk in de lengte in dunne plakjes.
Pluk nu met een vork wat tonijn uit het blikje en verdeel deze over de wrap. Doe er vervolgens wat van de mayonaise- en mosterddressing op. Tot slot strooi je er wat van de ringetjes lenteui op en rol je de wrap strak op. Snijd de wraps doormidden en ga verder met de volgende wrap. Serveer de wraps met tonijn, veldsla, tomaat en komkommer op een groot bord of een serveerplank.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 585 kcal.
- Vetten 28 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 47 gr.
- Waarvan suikers 6 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 30 gr.
- Zout 2.3 gr.
- Natrium 920 mg.