Wraps met varkenssaté en knapperige zoetzure groenten
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 400 gr. varkenshaas
- 1 paksoi
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 100 gr. taugé
- 1/2 komkommer
- 1 portie pindasaus, recept*
- gebakken uitjes
- scheutje ketjap manis
- wokolie
- zakje kroepoek, optioneel
Voor de zoetzure groenten:
- 50 ml. natuurazijn
- 75 gr. rietsuiker of kristalsuiker
- 3 el. zoete chilisaus
- 75 ml. water
* Je kan natuurlijk ook kant en klare pindasaus gebruiken, dan ben je nog sneller klaar.
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden en verpak de stapel wraps bij elkaar in aluminiumfolie. Zet vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Zet ook vast een steelpannetje op het vuur, het liefst met een dikke bodem.
Snijd het kontje van de paksoi en snijd de paksoi vervolgens in flinterdunne reepjes. Snijd de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snijd vervolgens in blokjes. Pel de rode ui en snijd doormidden, snijd vervolgens in halve ringetjes. Snijd de halve komkommer tenslotte met een kaasschaaf in lange linten. Doe bij elkaar in een mengkom.
Doe de taugé in een vergiet en giet hier kokend water over, bijvoorbeeld uit de waterkoker. Spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken. Doe de taugé vervolgens bij de rest van de gesneden groenten.
Verhit in de steelpan de natuurazijn, rietsuiker, zoete chilisaus en 75 ml. water. Breng voorzichtig aan de kook en roer regelmatig door elkaar. Giet vervolgens over de gesneden groenten in de mengkom en roer goed door elkaar. Laat staan voor zo.
Snijd de varkenshaas in repen en vervolgens in blokjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de blokjes varkenshaas in ongever vijf minuten gaar met een scheutje ketjap manis. Schep uit de wok en bewaar in een kommetje voor zo.
Bereid tussendoor de pindasaus en verwarm de wraps tien minuten in de voorverwarmde oven. Zet alles op tafel en laat iedereen de eigen wraps beleggen. Verdeel wat zoetzure groenten over de wrap en schep hier wat blokjes varkenshaas op. Schep er wat pindasaus overheen en wat gebakken uitjes. Rol de wraps op en smullen maar, lekker met wat kroepoek.