Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika

Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika

Laatst maakte ik deze heerlijke wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika. Een supermakkelijk en snel te maken maaltje dat je zowel ‘s avonds als bij de lunch kan eten. De smaak van deze makkelijke wraps is echt heel erg lekker.

De tonijncrème is eenvoudig zelf te maken met maar een paar ingrediënten. Wat je overhoudt na het recept is trouwens erg lekker als spread op een toastje. Wil je deze heerlijke wraps met fricandeau en tonijncrème zelf eens proberen dan vind je hieronder mijn recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 200 gr. fricandeau, vleeswaren
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. tomatenketchup
  • 2 tl. kappertjes
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 75 gr. veldsla
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. cherrytomaatjes
  • zout en peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoog bakje, trek uit elkaar met een vork. Pel de teen knoflook en hak deze goed fijn met een koksmes. Doe bij de tonijn de vier eetlepels mayonaise, de kappertjes, de tomatenketchup, de fijngehakte knoflook en wat zout en peper.

Knijp de halve citroen erboven uit en pureer met een staafmixer. Heb je geen staafmixer dan kan je dit eventueel ook doen in een keukenmachine, gebruik dan het kleine bakje met het hakmes. Proef van de tonijncrème en voeg eventueel wat extra peper, zoput of mayonaise toe. Zet apart voor zo.

Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in kleine stukjes. Snijd de cherrytomaatjes in dunne plakjes met een scherp tomatenmes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes.

Leg een wrap op een bord en leg wat veldsla in het midden. Verdeel hier wat van de fricandeau over en schep daar ruim tonijncrème over. Strooi er wat van de fijngesneden paprika, tomaatjes en de plakjes komkommer over. Kruid met wat peper en vouw de wrap dubbel of rol deze op, herhaal voor de overige wraps.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika'
Afbeelding bij 'Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika'
Afbeelding bij 'Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika'
Afbeelding bij 'Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika'