Wraps met veldsla, fricandeau, tonijncrème, tomaat en paprika
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- 200 gr. fricandeau, vleeswaren
- 1 blikje tonijn op olie
- 4 el. mayonaise
- 1 el. tomatenketchup
- 2 tl. kappertjes
- 1/2 citroen
- 1 teen knoflook
- 1/2 komkommer
- 75 gr. veldsla
- 1 rode paprika
- 125 gr. cherrytomaatjes
- zout en peper
Bereidingswijze
Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoog bakje, trek uit elkaar met een vork. Pel de teen knoflook en hak deze goed fijn met een koksmes. Doe bij de tonijn de vier eetlepels mayonaise, de kappertjes, de tomatenketchup, de fijngehakte knoflook en wat zout en peper.
Knijp de halve citroen erboven uit en pureer met een staafmixer. Heb je geen staafmixer dan kan je dit eventueel ook doen in een keukenmachine, gebruik dan het kleine bakje met het hakmes. Proef van de tonijncrème en voeg eventueel wat extra peper, zoput of mayonaise toe. Zet apart voor zo.
Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika in acht parten en vervolgens in kleine stukjes. Snijd de cherrytomaatjes in dunne plakjes met een scherp tomatenmes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes.
Leg een wrap op een bord en leg wat veldsla in het midden. Verdeel hier wat van de fricandeau over en schep daar ruim tonijncrème over. Strooi er wat van de fijngesneden paprika, tomaatjes en de plakjes komkommer over. Kruid met wat peper en vouw de wrap dubbel of rol deze op, herhaal voor de overige wraps.