Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas

Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas

De wok wordt bij ons thuis meestal wel meerdere keren per week gebruikt. Roerbakken is een makkelijke en snelle manier van koken maar vooral een hele lekkere. Zo ook deze keer met deze wraps met roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas. Gewokt in een zoetzure saus die een heerlijke smaak geeft.

Zoals bij veel roerbakgerechten ben je de meeste tijd kwijt met het snijden van groenten. Het roerbakken zelf is meestal zo gedaan, door alles kort in een loeihete wok te bakken blijft je eten lekker knapperig. Het eenvoudige recept voor deze lekkere wraps vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • 300 gr. varkenshaas
  • 1 Chinese kool
  • 200 gr. shiitake
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 bospenen
  • 1 citroengras (sereh)
  • 1/2 flesje zoetzure woksaus
  • peper en zout
  • wokolie
  • zoete chilisaus

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet je wok vast op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden, verwarm ook je oven vast voor op 200 graden.

Snijd de varkenshaas in dikke plakken, daarna in reepjes en tenslotte in blokjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze goed fijn. Verwijder de buitenste schutbladen van het citroengras en snijd de bolle onderkant in flinterdunne plakjes en daarna zo fijn mogelijk.

De rode uien pel je en snijd je in grove partjes en de shiitake in reepjes, verwijder eventueel de harde onderkant van de steeltjes en boen schoon indien nodig. Snijd de wortels in dunne plakjes en de Chinese kool tenslotte in reepjes.

Verhit nu een scheutje wokolie in de wok en bak hier de blokjes varkenshaas kort in aan. Voeg tegelijk de fijngesneden knoflook, citroengras en de partjes rode ui toe en kruid met wat peper en zout. Bak kort aan tot het vlees dichtschroeit en de ui glazig wordt.

Voeg nu de plakjes wortel toe en roerbak een paar minuten mee. Verpak de stapel wraps intussen in aluminiumfolie (bij elkaar in één pakketje) en leg deze zo'n 5 tot 10 minuten in de oven. Terwijl de wraps in de oven liggen voeg je de shiitake samen met een half flesje zoetzure woksaus toe.

Roerbak alles nog een paar minuten en voeg vlak voor de wraps klaar zijn de reepjes Chinese kool toe. Deze hoef je maar heel kort mee te bakken, net tot ze beginnen te slinken. Zo blijft de Chinese kool heerlijk knapperig.

Haal de wraps uit de oven en schep het roerbakmengsel in een schaal. Serveer los aan tafel en vul de wraps op je eigen bord. Doe er een beetje zoete chilisaus over en smullen maar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas'
Afbeelding bij 'Wraps met zoetzuur roergebakken Chinese kool, shiitake en varkenshaas'