Wraps uit de oven met kabeljauw, groenten en gesmolten kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 wraps
- 250 gr. kabeljauwfilet
- 1 courgette
- 1 prei
- 200 gr. bospeen
- 6 lenteuitjes
- 200 gr. geraspte kaas, belegen
- 1 citroen
- 4 el. olijfolie
- peper en zout
- handje verse peterselie
Bereidingswijze
De kabeljauw marineer ik een uur van tevoren, zo kan de smaak er lekker intrekken. Snijd de kabeljauw in kleine blokjes en doe in een schaal. Doe er twee eetlepels olijfolie bij en kruid naar smaak met peper en zout. Snijd een citroen doormidden en pers een halve citroen uit boven de schaal. Hak een handje peterselie fijn en strooi er overheen. Roer alles door elkaar en laat een uurtje in de koelkast staan.
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een flinke ovenschaal of bakplaat klaar. Verwijder de uiteinden van de courgette. Snijd de courgette in kleine blokjes en doe in een mengkom. Snijd vervolgens de onderkant en het blad van de prei en halveer in de lengte. Hierna snijd je de prei in halve ringetjes en doe je deze in de mengkom.
De bospeen snij je in flinterdunne plakjes, doe in de mengkom. Tot slot snijd je de lenteuitjes in ringetjes en doe je ook deze in de mengkom. Voeg twee eetlepels olijfolie toe. Pers de andere helft van de citroen uit boven de mengkom. Let even op dat je geen pitjes mee perst. Kruid met peper en zout en schep alles goed door elkaar. Meng er de gemarineerde blokjes kabeljauw doorheen.
Beleg de wraps
Leg nu een wrap in de ovenschaal of op de bakplaat. Bedek de wrap voor de helft met een deel van het groentemengsel. Klap de wrap dubbel en herhaal voor de overige wraps. Klem de bovenste helft van de wraps een beetje vast zodat deze niet open klappen. Houd je nog wat van het groentemengsel over? Strooi dit dan om de wraps heen. Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen.
Schuif de wraps nu in het midden van de voorverwarmde oven. Bak gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. Draai de ovenschaal of bakplaat halverwege even andersom. Niet ondersteboven natuurlijk maar 90 graden draaien. Je maaltijd is klaar als de kaas mooi is gesmolten en de wraps iets donkerder zijn.
Er is een kans dat de onderkant wat vochtig is. Dit komt door al het vocht uit de groenten. Schep de wraps dus met een flink brede spatel op de borden. Voor de smaak maakt dit trouwens niet uit.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 615 kcal.
- Vetten 32 gr.
- Waarvan verzadigd 12 gr.
- Koolhydraten 42 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 5 gr.
- Eiwitten 33 gr.
- Zout 2 gr.
- Natrium 800 mg.