Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat

Heks’nkaas is een erg lekkere roomkaas die vooral gebruikt wordt als dip, maar je kan er natuurlijk nog veel meer mee. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat. Een heerlijk frisse maaltijd die je zowel ‘s avonds, bij de lunch of lekker tussendoor kan eten.

Voor deze zalmwraps gebruikte ik Sockeye zalm, een wilde zalm met een iets rodere kleur. Zelf vind ik de uitgesproken zalmsmaak van deze soort echt heerlijk. Natuurlijk kan je ook gewone gerookte zalm nemen. Heks’nkaas is trouwens erg makkelijk om zelf te maken, dat recept hou je van me tegoed. Het recept voor deze lekkere zalmwraps vind je hieronder, gewoon met Heks’nkaas uit een bakje.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 8 wraps
  • ca. 250 gr. Sockeye zalm
  • 75 gr. veldsla
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 65 gr. pijnboompitten
  • 200 gr. Heks'nkaas
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een droge koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitjes in tot je ze begint te ruiken. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord en bewaar voor zo.

Snijd de trostomaten in dunne plakjes, verwijder eventueel de zaadjes als je dit te vochtig vindt. Snij ook de komkommer in dunne plakjes. Scheur of snijd de gerookte zalm eventueel vast in kleinere stukjes.

Smeer de wraps in met de Heks'nkaas en leg in het midden steeds wat veldsla, plakjes tomaat en plakjes komkommer. Strooi hier wat versgemalen peper en zout over en verdeel stukjes gerookte zalm over de wraps. Strooi er tenslotte nog wat pijnboompitjes over en rol de wraps strak op. Snijd de wraps doormidden en leg op een bord.

Als je de wraps van tevoren bereid kan je iedere wrap strak inpakken in vershoudfolie en bewaren in de koelkast. Zo blijven ze iets beter opgerold als je de zalmwraps serveert. Als je de wraps in kleine stukjes snijdt en er een tapasprikker insteekt heb je een originele en lekkere snack.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat'
Afbeelding bij 'Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat'
Afbeelding bij 'Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat'