Zalmwraps met Heks’nkaas, veldsla en tomaat
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 8 wraps
- ca. 250 gr. Sockeye zalm
- 75 gr. veldsla
- 1 komkommer
- 4 trostomaten
- 65 gr. pijnboompitten
- 200 gr. Heks'nkaas
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm een droge koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitjes in tot je ze begint te ruiken. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord en bewaar voor zo.
Snijd de trostomaten in dunne plakjes, verwijder eventueel de zaadjes als je dit te vochtig vindt. Snij ook de komkommer in dunne plakjes. Scheur of snijd de gerookte zalm eventueel vast in kleinere stukjes.
Smeer de wraps in met de Heks'nkaas en leg in het midden steeds wat veldsla, plakjes tomaat en plakjes komkommer. Strooi hier wat versgemalen peper en zout over en verdeel stukjes gerookte zalm over de wraps. Strooi er tenslotte nog wat pijnboompitjes over en rol de wraps strak op. Snijd de wraps doormidden en leg op een bord.
Als je de wraps van tevoren bereid kan je iedere wrap strak inpakken in vershoudfolie en bewaren in de koelkast. Zo blijven ze iets beter opgerold als je de zalmwraps serveert. Als je de wraps in kleine stukjes snijdt en er een tapasprikker insteekt heb je een originele en lekkere snack.