Zomerse pastasalade met mango, avocado en meloen
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. volkorenpasta
- 200 gr. cherrytomaatjes
- ca. 250 gr. meloen, in blokjes*
- ca. 250 gr. mango, in blokjes*
- 1 avocado
- 1 appel
- 1 komkommer
- 150 gr. mini mozzarella
- handje basilicum, vers
- 35 gr. pijnboompitjes
- peper en zout
- olijfolie
* Ik gebruikte voorgesneden stukjes met o.a. verschillende soorten meloen.
Bereidingswijze
Zet een flinke pan op hoog vuur en breng een ruime laag water aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet en spoel onder koud water om af te koelen. Laat een tijdje staan zodat deze goed uit kan lekken. Zet ook vast een grote slakom of schaal klaar.
Maak de zomerse pastasalade
Doe de pasta in de slakom en schep om met wat olijfolie. Snijd de komkommer in zes gelijke delen en snijd deze in reepjes. Doe bij de pasta. Snijd de appel in dikke plakken en daarna in blokjes, doe ook deze bij de pasta. Halveer de tomaatjes met een tomatenmesje en doe bij de pasta.
Gebruik je verse mango en meloen? Schil deze dan en snijd in blokjes met een koksmes. Doe de mango en meloen bij de zomerse pastasalade. Snijd met een officemes de avocado rondom de pit in de lengte doormidden. Lepel beide helften eruit met een lepel en snijd in de lengte doormidden. Hierna snijd je de avocado in dunne partjes. Doe ook deze bij de pasta.
Doe er tot slot de pijnboompitjes en de mini mozzarella bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem een handje verse basilicum en pluk de blaadjes eraf. Meng deze met flink wat olijfolie door de salade en je zomerse pastasalade is klaar. Bewaar in de koelkast of schep direct op. Eet smakelijk!
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 523 kcal.
- Vetten 23 gr.
- Waarvan verzadigd 6 gr.
- Koolhydraten 55 gr.
- Waarvan suikers 22 gr.
- Vezels 8 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.