Zomerse pastasalade met mango, avocado en meloen

Zomerse pastasalade met mango, avocado en meloen

Een zomerse pastasalade is het ideale recept voor tijdens de vakantie. Het is niet alleen heel erg lekker is ook nog eens zo klaar. Als je het vast in de middag maakt kan je het ‘s avonds zo op tafel zetten. Of mee naar het strand nemen zoals wij dezen met deze pastasalade met mango, avocado en meloen. Zo uit de koelkast op je bord, zoals ik al zei ideaal!

Ik koos voor deze pastasalade voor volkorenpasta. In dit geval was dat ‘casaresse‘. Ik kende deze soort nog niet, in deze zomerse pastasalade had deze pasta een lekkere bite. Je kan natuurlijk ook ander soort kiezen voor je salade. Maar een volkorenpasta vult meteen goed en is ook nog eens wat gezonder. Mijn andere favoriete pasta voor in salade is penne of fusilli.

Omdat wij deze zomerse pastasalade mee naar het strand namen gebruikte ik alleen olijfolie als dressing. En met de frisse smaken van de mango en meloen was dat ook een prima keuze. Ik bracht de pasta iets meer op smaak met alleen wat peper en zout, verse basilicum en pijnboompitjes.

Bekijk hier het recept als je deze zomerse pastasalade ook eens wil proberen.

Deze zomerse pastasalade met mango, avocado en meloen heb je zo gemaakt.

Meer saladerecepten

Deze salade smaakt misschien naar meer. Gelukkig vind je op Kookidee nog veel meer lekkere recepten voor pastasalade. Net als andere maaltijdsalade recepten. Lees snel verder voor het recept van deze zomerse pastasalade.

Tip: kies je in de winkel voor bakjes met stukjes mango en meloen? Dan ben je nog sneller klaar met deze lekkere salade. En varieer ook eens met andere soorten fruit als ananas of druiven, ook erg lekker.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. volkorenpasta
  • 200 gr. cherrytomaatjes
  • ca. 250 gr. meloen, in blokjes*
  • ca. 250 gr. mango, in blokjes*
  • 1 avocado
  • 1 appel
  • 1 komkommer
  • 150 gr. mini mozzarella
  • handje basilicum, vers
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • peper en zout
  • olijfolie

* Ik gebruikte voorgesneden stukjes met o.a. verschillende soorten meloen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan op hoog vuur en breng een ruime laag water aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet en spoel onder koud water om af te koelen. Laat een tijdje staan zodat deze goed uit kan lekken. Zet ook vast een grote slakom of schaal klaar.

Maak de zomerse pastasalade

Doe de pasta in de slakom en schep om met wat olijfolie. Snijd de komkommer in zes gelijke delen en snijd deze in reepjes. Doe bij de pasta. Snijd de appel in dikke plakken en daarna in blokjes, doe ook deze bij de pasta. Halveer de tomaatjes met een tomatenmesje en doe bij de pasta.

Gebruik je verse mango en meloen? Schil deze dan en snijd in blokjes met een koksmes. Doe de mango en meloen bij de zomerse pastasalade. Snijd met een officemes de avocado rondom de pit in de lengte doormidden. Lepel beide helften eruit met een lepel en snijd in de lengte doormidden. Hierna snijd je de avocado in dunne partjes. Doe ook deze bij de pasta.

Doe er tot slot de pijnboompitjes en de mini mozzarella bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem een handje verse basilicum en pluk de blaadjes eraf. Meng deze met flink wat olijfolie door de salade en je zomerse pastasalade is klaar. Bewaar in de koelkast of schep direct op. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zomerse pastasalade met mango, avocado en meloen'
Afbeelding bij 'Zomerse pastasalade met mango, avocado en meloen'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 523 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 6 gr.
  • Koolhydraten 55 gr.
  • Waarvan suikers 22 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.