Zuurkool stamppot met appel, rozijnen, rookworst en mosterd
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. aardappels
- 500 gr. zuurkool
- 2 appels
- paar handjes rozijnen
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
- roomboter
- lauwe melk
- 1 rookworst
- mosterd
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Verkruimel hier het blokje groentebouillon boven en voeg de aardappels toe. Kook deze in 20 minuten gaar. In de tussentijd verwijder je het klokhuis uit de appels en schil je deze. Snijd de appels in blokjes en voeg toe aan de aardappels. Kook mee tot het einde. Giet daarna alles af en voeg een scheutje melk en een beetje boter toe. Kruid met wat peper en zout en stamp fijn.
Zuurkool en rookworst
Als de aardappels koken verwarm je de zuurkool. Zet een pan op het vuur en zet een klein laagje water op de bodem. Breng aan de kook en voeg dan de zuurkool en rozijnen toe. Roer door elkaar en zet het vuur lager. Verwarm de zuurkool zo'n 15 minuten met het deksel op de pan. Verwarm in de tussentijd ook de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de zuurkool en rozijnen af en roer door de gestampte aardappels. Hou je van mosterd roer dan ook een theelepel door de stamppot. Serveer de stamppot met de rookworst en doe op ieder stuk worst nog wat mosterd.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 531 kcal.
- Vetten 24 gr.
- Waarvan verzadigd 10 gr.
- Koolhydraten 56 gr.
- Waarvan suikers 16 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 15 gr.
- Zout 4.8 gr.
- Natrium 1920 mg.