Basisrecept pannenkoeken beslag

Basisrecept pannenkoeken beslag

Pannenkoeken zie je regelmatig op Kookidee voorbij komen. Waar ik bijna iedere dag iets anders kook voor mijn website staan pannenkoeken regelmatig op het menu. Daarom hier mijn basisrecept voor pannenkoeken beslag dat nog bleek te ontbreken op Kookidee.

Zelf pannenkoeken bakken is eigenlijk zo eenvoudig dat iedereen dit recept misschien kent. Je vond al eerder een recept voor extra luchtige pannenkoeken op mijn site en vanaf nu dus ook mijn basisrecept voor pannenkoeken. Gewoon met ingrediënten die je standaard al in huis hebt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr. bloem
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • boter om te bakken

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Voor pannenkoekenbeslag houd ik altijd deze verhoudingen aan: per 100 gram bloem 225 ml. melk en één ei. Met meer melk worden ze te dun, met minder melk te dik. Over het aantal eieren kan je twisten, voor 400 gr. bloem zou je er ook drie kunnen gebruiken.

Zet vooraf vast een pannenkoekenpan op laag vuur zodat deze loeiheet wordt, zo mislukt je eerste pannenkoek tenminste niet. Weeg de bloem af in een mengkom en roer daar een snufje zout doorheen. Doe er de helft van de melk bij en roer goed met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Breek er steeds een ei boven en roer goed door het mengsel. Roer er tot slot de rest van de melk doorheen tot je een egaal pannenkoekenbeslag hebt. Vaak laat ik het pannenkoekenbeslag nog een tijdje rusten, daar worden de pannenkoeken nog lekkerder van.

Smelt nu een klein beetje boter in de hete pannenkoekenpan en zwenk de pan zodat de hele bodem is bedekt. Er hoeft geen laagje boter in je pan te staan, hij moet alleen vet worden. Schep nu met een flinke soeplepel een lepel beslag in het midden van de pan en zwenk deze rustig alle kanten op. Zo verdeel je het beslag goed over de bodem.

Zodra de bovenkant van de pannenkoek net is gestold schud je de pannenkoek even los. Draai daarna om met een spatel en bak ook de andere kant nog een minuutje. Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden, eventueel bovenop een pan met heet water. Nog lekkerder is het natuurlijk als je de pannenkoeken rechtstreeks uit de pan eet.

Als boter gebruik ik meestal zo'n fles vloeibare boter, puur voor het gemak. Ook kan je steeds een klein klontje roomboter laten smelten. Geen boter in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld olijfolie, je pannenkoeken worden iets minder bruin maar smaken nog steeds overheerlijk. Zoals je op de onderste foto kan zien is dit pannenkoekenrecept approved door zoonlief.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Basisrecept pannenkoeken beslag

Basisrecept pannenkoeken beslag

Basisrecept pannenkoeken beslag

Basisrecept pannenkoeken beslag

Basisrecept pannenkoeken beslag

Basisrecept pannenkoeken beslag

Basisrecept pannenkoeken beslag

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens