Knoflookboter in 5 minuten

Knoflookboter in 5 minuten

Je maakt deze heerlijke knoflookboter in vijf minuten. Met slechts enkele ingrediënten, een scherp koksmes en twee vorken. Meer heb je voor deze lekkere knoflookboter niet nodig. Het best smaakt dit natuurlijk op een warm stukje zelfgebakken stokbrood. Maar ook op een stukje vlees is dit natuurlijk een heerlijke toevoeging.

Je hoeft de knoflookboter na het bereiden niet uren in de koelkast te zetten. Als je het gemaakt heb kan je het meteen eten. Wat je natuurlijk wel kan doen is een grotere hoeveelheid maken en de rest in porties invriezen. Dat is niet alleen handig maar ook erg makkelijk.

Je doet dit door de bereide knoflookboter op een vel vershoudfolie te leggen en op te rollen. Laat hierna een tijdje opstijven in de koelkast en snijd dan in plakjes. Deze kan je los van elkaar invriezen voor later gebruik.

Krijg je ook al zin in deze lekkere en makkelijke knoflookboter? Hieronder vind je het supermakkelijke recept. En hier vind je nog meer makkelijke recepten voor spreads en dips.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 100 gr. roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • handje peterselie
  • scheutje olijfolie
  • grof zeezout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokken. Laat even staan, zo kan deze iets zachter worden.  Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ook deze goed fijn. Doe de knoflook en peterselie bij de boter. Giet er een scheutje olijfolie bij, ongeveer een theelepel. Doe er als laatste een snufje grof zeezout bij.

Prak de roomboter en de rest van de ingrediënten eerst grof met een vork. Hierna prak je alles met twee vorken door elkaar tot je een gladde substantie hebt. Schep eventueel over in een nieuw bakje en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Serveer de knoflookboter direct.

Knoflook snijden of persen?

Ik kies deze keer niet voor het persen van knoflook. Anders wordt de smaak voor de knoflookboter net te intens. Met een scherp koksmes hak je de knoflook (en peterselie) eenvoudig fijn. Hieronder vind je vijf goede en niet al te dure koksmessen waar je lang plezier van zult hebben.

BK Skills koksmes

Voordelig en ergonomisch vormgegeven koksmes van BK. Lemmet 20 cm, non-slip grip.

Ook lekker

Voedingswaarden (per 100 gr.)

  • Energie: 688 kcal.
  • Vetten: 74 gr.
    - waarvan verzadigd: 46 gr.
  • Koolhydraten: 2 gr.
    - waarvan suiker: 1 gr.
  • Vezels: 0 gr.
  • Eiwitten: 1 gr.
  • Zout: 1.9 gr. (760 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Knoflookboter in 5 minuten

Knoflookboter in 5 minuten

Knoflookboter in 5 minuten

Knoflookboter in 5 minuten

Knoflookboter in 5 minuten

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens