Knoflookboter in 5 minuten

Knoflookboter in 5 minuten

Je maakt deze heerlijke knoflookboter in vijf minuten. Met slechts enkele ingrediënten, een scherp koksmes en twee vorken. Meer heb je voor deze lekkere knoflookboter niet nodig. Het best smaakt dit natuurlijk op een warm stukje zelfgebakken stokbrood. Maar ook op een stukje vlees is dit natuurlijk een heerlijke toevoeging.

Je hoeft de knoflookboter na het bereiden niet uren in de koelkast te zetten. Als je het gemaakt heb kan je het meteen eten. Wat je natuurlijk wel kan doen is een grotere hoeveelheid maken en de rest in porties invriezen. Dat is niet alleen handig maar ook erg makkelijk.

Je doet dit door de bereide knoflookboter op een vel vershoudfolie te leggen en op te rollen. Laat hierna een tijdje opstijven in de koelkast en snijd dan in plakjes. Deze kan je los van elkaar invriezen voor later gebruik.

Krijg je ook al zin in deze lekkere en makkelijke knoflookboter? Hieronder vind je het supermakkelijke recept. En hier vind je nog meer makkelijke recepten voor spreads en dips.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 100 gr. roomboter
  • 3 tenen knoflook
  • handje peterselie
  • scheutje olijfolie
  • grof zeezout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokken. Laat even staan, zo kan deze iets zachter worden.  Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ook deze goed fijn. Doe de knoflook en peterselie bij de boter. Giet er een scheutje olijfolie bij, ongeveer een theelepel. Doe er als laatste een snufje grof zeezout bij.

Prak de roomboter en de rest van de ingrediënten eerst grof met een vork. Hierna prak je alles met twee vorken door elkaar tot je een gladde substantie hebt. Schep eventueel over in een nieuw bakje en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Serveer de knoflookboter direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Knoflookboter in 5 minuten
Knoflookboter in 5 minuten
Knoflookboter in 5 minuten
Knoflookboter in 5 minuten
Knoflookboter in 5 minuten

Voedingswaarden (per 100 gr.)

  • Energie 688 kcal.
  • Vetten 74 gr.
  • Waarvan verzadigd 46 gr.
  • Koolhydraten 2 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 0 gr.
  • Eiwitten 1 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens