Knoflookboter in 5 minuten
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 100 gr. roomboter
- 3 tenen knoflook
- handje peterselie
- scheutje olijfolie
- grof zeezout
Bereidingswijze
Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokken. Laat even staan, zo kan deze iets zachter worden. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ook deze goed fijn. Doe de knoflook en peterselie bij de boter. Giet er een scheutje olijfolie bij, ongeveer een theelepel. Doe er als laatste een snufje grof zeezout bij.
Prak de roomboter en de rest van de ingrediënten eerst grof met een vork. Hierna prak je alles met twee vorken door elkaar tot je een gladde substantie hebt. Schep eventueel over in een nieuw bakje en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Serveer de knoflookboter direct.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per 100 gr.
- Energie 688 kcal.
- Vetten 74 gr.
- Waarvan verzadigd 46 gr.
- Koolhydraten 2 gr.
- Waarvan suikers 1 gr.
- Vezels 0 gr.
- Eiwitten 1 gr.
- Zout 1.9 gr.
- Natrium 760 mg.