Zelf amandelspijs maken
Recept
Ingrediënten
400 gram
- 200 gr. amandelmeel of blanke amandelen
- 200 gr. fijne kristalsuiker
- 1 citroen
- 1 ei
Bereidingswijze
Zelf maak ik amandelspijs altijd met amandelmeel, je bent dan zo klaar waarna je amandelspijs de koelkast in kan. Gebruik je liever amandelen zorg er dan voor dat je blanke amandelen neemt. Deze maal je in je keukenmachine tot een fijn poeder waarna je zelfgemaakt amandelmeel hebt. Let op: maal niet te lang omdat je anders amandelpasta krijgt.
Zorg dat je jouw keukenmachine klaar hebt staan met het ijzeren hakmes. Doe het amandelmeel (of de gemalen amandelen) in de mengkom van je keukenmachine en voeg hier de fijne kristalsuiker aan toe. Rasp de schil van een citroen (alleen het geel) boven de mengkom en breek er een ei boven.
Laat je keukenmachine nu draaien tot alles goed is gemengd en het amandelspijs begint te plakken. Er vormt zich een bal tegen de zijkant van de mengkom. Kneed het amandelspijs even met je vingers om te controleren of het nu makkelijk kneedbaar is, laat anders nog even kort doordraaien.
Rol het amandelspijs nu uit tot een lange worst en wikkel het in vershoudfolie. Laat het zelfgemaakte amandelspijs nu minimaal één uur in de koelkast liggen. Hoe langer je het laat liggen hoe beter de smaak zal worden. Heb je de mogelijkheid maak het amandelspijs dan één dag van tevoren.
Nadat je het amandelspijs uit de koelkast haalt kan je het gebruiken voor andere recepten. Wil je je zelfgemaakte amandelspijs langer bewaren dan kan je het invriezen, verpak het dan wel luchtdicht. In de vriezer blijft je amandelspijs zo'n drie maanden goed.