Zelf cajunkruiden maken
Recept
Ingrediënten
ca. 35 gram
- 2 tl. uienpoeder
- 2 tl. paprikapoeder
- 2 tl. knoflookpoeder
- 1 tl. gedroogde oregano
- 1 tl. zwarte peper
- 1 tl. cayennepeper
- 1 tl. zout
- 1 tl. gedroogde basilicum
- 1/2 tl. gedroogde tijm
Maak je liever een grotere hoeveelheid dan kan je alle ingrediënten in dezelfde verhoudingen gebruiken.
Bereidingswijze
Gebruik maatlepels bij het toevoegen van de ingrediënten of doe het uit de losse pols als je er je eigen draai aan wil geven. Schep alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer even door elkaar. Als je de kruiden goed fijn wilt hebben doe je ze in een vijzel. Draai nu met de stamper door de kom van de vijzel om ook de wat grovere kruiden als de basilicum, tijm en oregano tot poeder te maken. Groot voordeel van het mengen in de vijzel is dat ook eventuele klontjes van wat oduere potjes kruiden weer tot een fijn poeder worden gemalen.
Bewaar de zelfgemaakte cayennekruiden in een afgesloten potje of in een plastic zakje dat je goed dicht kan vouwen, bijvoorbeeld een zakje met een ziplock. Je kan deze zelfgemaakte cayennekruiden erg lang bewaren maar als je ze eenmaal gebruikt zijn ze meestal zo op. Gelukkig kan je met dit makkelijke recept voor cajunkruiden zo weer een nieuwe portie maken. Je ziet het, zelf cajunkruiden maken is zo makkelijk als wat.