Zelf cajunkruiden maken

Zelf cajunkruiden maken

Zelf cajunkruiden maken is supermakkelijk met dit lekkere recept. Cajunkruiden worden veel gebruikt in de Zuid-Amerikaanse keuken op vlees, kip en vis. Maar ook voor bijvoorbeeld sauzen, soepen en salades zijn deze cajunkruiden prima te gebruiken. Het is een heerlijke smaakmaker voor veel verschillende gerechten.

Het grote voordeel van zelf cajunkruiden maken is dat je er je eigen draai aan kan geven. Bijna iedere Zuid-Amerikaanse kok heeft wel zijn of haar eigen geheime recept voor cajunkruiden. Hieronder deel ik mijn recept voor zelfgemaakte cajunkruiden met je. En waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al in je keukenkastje staan.

Recept

Ingrediënten

ca. 35 gram

  • 2 tl. uienpoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 tl. cayennepeper
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • 1/2 tl. gedroogde tijm

Maak je liever een grotere hoeveelheid dan kan je alle ingrediënten in dezelfde verhoudingen gebruiken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik maatlepels bij het toevoegen van de ingrediënten of doe het uit de losse pols als je er je eigen draai aan wil geven. Schep alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer even door elkaar. Als je de kruiden goed fijn wilt hebben doe je ze in een vijzel. Draai nu met de stamper door de kom van de vijzel om ook de wat grovere kruiden als de basilicum, tijm en oregano tot poeder te maken. Groot voordeel van het mengen in de vijzel is dat ook eventuele klontjes van wat oduere potjes kruiden weer tot een fijn poeder worden gemalen.

Bewaar de zelfgemaakte cayennekruiden in een afgesloten potje of in een plastic zakje dat je goed dicht kan vouwen, bijvoorbeeld een zakje met een ziplock. Je kan deze zelfgemaakte cayennekruiden erg lang bewaren maar als je ze eenmaal gebruikt zijn ze meestal zo op. Gelukkig kan je met dit makkelijke recept voor cajunkruiden zo weer een nieuwe portie maken. Je ziet het, zelf cajunkruiden maken is zo makkelijk als wat.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zelf cajunkruiden maken'
Afbeelding bij 'Zelf cajunkruiden maken'
Afbeelding bij 'Zelf cajunkruiden maken'
Afbeelding bij 'Zelf cajunkruiden maken'