Zelf cajunkruiden maken

Zelf cajunkruiden maken
Basics
5 minuten
ca. 35 gram

Zelf cajunkruiden maken is supermakkelijk met dit lekkere recept. Cajunkruiden worden veel gebruikt in de Zuid-Amerikaanse keuken op vlees, kip en vis. Maar ook voor bijvoorbeeld sauzen, soepen en salades zijn deze cajunkruiden prima te gebruiken. Het is een heerlijke smaakmaker voor veel verschillende gerechten.

Het grote voordeel van zelf cajunkruiden maken is dat je er je eigen draai aan kan geven. Bijna iedere Zuid-Amerikaanse kok heeft wel zijn of haar eigen geheime recept voor cajunkruiden. Hieronder deel ik mijn recept voor zelfgemaakte cajunkruiden met je. En waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al in je keukenkastje staan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (ca. 35 gram)

  • 2 tl. uienpoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 tl. cayennepeper
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • 1/2 tl. gedroogde tijm

Maak je liever een grotere hoeveelheid dan kan je alle ingrediënten in dezelfde verhoudingen gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Gebruik maatlepels bij het toevoegen van de ingrediënten of doe het uit de losse pols als je er je eigen draai aan wil geven. Schep alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer even door elkaar. Als je de kruiden goed fijn wilt hebben doe je ze in een vijzel. Draai nu met de stamper door de kom van de vijzel om ook de wat grovere kruiden als de basilicum, tijm en oregano tot poeder te maken. Groot voordeel van het mengen in de vijzel is dat ook eventuele klontjes van wat oduere potjes kruiden weer tot een fijn poeder worden gemalen.

Bewaar de zelfgemaakte cayennekruiden in een afgesloten potje of in een plastic zakje dat je goed dicht kan vouwen, bijvoorbeeld een zakje met een ziplock. Je kan deze zelfgemaakte cayennekruiden erg lang bewaren maar als je ze eenmaal gebruikt zijn ze meestal zo op. Gelukkig kan je met dit makkelijke recept voor cajunkruiden zo weer een nieuwe portie maken. Je ziet het, zelf cajunkruiden maken is zo makkelijk als wat.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Zelf cajunkruiden maken
Zelf cajunkruiden maken
Zelf cajunkruiden maken
Zelf cajunkruiden maken


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens