Zelf Flammkuchen deeg maken
Recept
Ingrediënten
2 bodems
- 300 gr. bloem
- 150 ml. water, handwarm
- 60 ml. olijfolie
- 1/2 tl. zout
Bereidingswijze
Weeg en meet alle ingrediënten van tevoren af. Handwarm water is water dat tussen koud en warm in zit. Als je je hand onder de kraan houdt en het water niet koud of warm aanvoelt is het handwarm.
Flammkuchen deeg met de hand kneden
Zeef de bloem met een bolzeef boven een mengkom. Voeg vervolgens het met een maatlepel afgemeten zout toe. Roer dit er met een garde doorheen. Hierna doe je er ongeveer 120 ml. handwarm water en de olijfolie bij. Kneed dit met je handen door elkaar tot je een wat kruimelig deeg begint te krijgen. Doe er nu de rest van het water bij en blijf kneden tot het deeg soepel wordt en niet meer aan je handen blijft plakken.
Flammkuchen deeg met de keukenmachine kneden
Als je het deeg met een keukenmachine maakt gebruik je de kneedhaak. Zeef de bloem boven de mengkom van je keukenmachine en voeg het zout toe. Laat de keukenmachine draaien en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Vervolgens voeg je beetje bij beetje het water toe. Laat de keukenmachine draaien tot het een soepele bal is die niet meer aan de rand blijft plakken.
Laat het deeg rusten
Als je een bol soepel deeg hebt pak je deze losjes in met wat huishoudfolie. Leg het deeg nu ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat het iets steviger wordt en zo makkelijker is te rollen. Hierna haal je het deeg uit de koelkast waarna je het in twee gelijke porties verdeeld.
Flammkuchen bodem rollen
Om het deeg uit te rollen tot een bodem strooi je wat bloem op je werkblad. Druk hier een portie deeg een beetje plat op en strooi er nog wat bloem over. Rol het deeg met een deegroller uit tot een grote platte Flammkuchen bodem van een paar millimeter dik. De bodem moet ongeveer de grootte van je bakplaat hebben. Herhaal voor de tweede bodem.
Tip: rol het deeg direct op een vel bakpapier, zo verplaats je deze makkelijk naar de bakplaat. De Flammkuchen bak je met toppings in 10 tot 15 minuten op 220 graden in een voorverwarmde oven.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per bodem
- Energie 798 kcal.
- Vetten 31 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 106 gr.
- Waarvan suikers 2 gr.
- Vezels 6 gr.
- Eiwitten 18 gr.
- Zout 1 gr.
- Natrium 400 mg.