Zelf shoarmakruiden maken

Zelf shoarmakruiden maken
Basics
5 minuten
4 porties

Toen ik laatst zin had in shoarma kwam ik erachter dat ik geen shoarmakruiden in huis had. Na wat zoeken op internet kwam ik verschillende recepten tegen voor zelfgemaakte shoarmakruiden. Na een paar experimenten heb ik de shoarmakruiden van dit recept verkozen tot mijn favoriet.

Zelf shoarmakruiden maken is echt super makkelijk, je bent in een paar minuten klaar. Bovendien vind ik deze zelfgemaakte shoarmakruiden ook nog eens veel lekkerder dan die vaak zoute kant en klare potjes. Ook kan je door verhoudingen te wijzigen en door ingrediënten weg te laten of toe te voegen helemaal je eigen smaak bepalen.

Dus heb je zin in een lekkere shoarma? Probeer dan deze kruidenmix eens en ontdek of je het net zo lekker vindt als ik.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 porties)

  • 2 tl. djinten (komijnpoeder)
  • 2 tl. gedroogde peterselie
  • 2 tl. gemalen gemberwortel (poeder)
  • 2 tl. kaneelpoeder
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. zout
  • 2 tl. gemalen zwarte peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het zelf maken van shoarmakruiden is super makkelijk, doe gewoon alle specerijen in een kommetje en meng alles goed door elkaar. Ik gebruik hierbij een maatlepel zodat je exact de goede verhoudingen krijgt.

Van ieder specerij voeg je één deel toe. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg om circa 4 keer shoarma te maken. Bewaar de kruiden in een potje dat je af kan sluiten en ze blijven maanden of zelfs jaren goed.

Door te variëren met de hoeveelheden kan je de smaken helemaal aanpassen naar jouw wensen. Minder pittig of juist lekker scherp, de nadruk op kerrie of juist een andere smaak... probeer gewoon en kijk wat jij het lekkerst vindt.

Als je de shoarma gaat bereiden snij je het vlees in reepjes en doe je dit in een mengkom. Voeg hier wat olie aan toe en schep er de zelfgemaakte shoarmakruiden bij. Roer goed door elkaar en laat ongeveer een kwartiertje intrekken, daarna kan het vlees de pan in.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Zelf shoarmakruiden maken
Zelf shoarmakruiden maken

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens