Zelf shoarmakruiden maken
Recept
Ingrediënten
4 porties
- 2 tl. djinten (komijnpoeder)
- 2 tl. gedroogde peterselie
- 2 tl. gemalen gemberwortel (poeder)
- 2 tl. kaneelpoeder
- 2 tl. kerriepoeder
- 2 tl. knoflookpoeder
- 2 tl. paprikapoeder
- 2 tl. zout
- 2 tl. gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Het zelf maken van shoarmakruiden is super makkelijk, doe gewoon alle specerijen in een kommetje en meng alles goed door elkaar. Ik gebruik hierbij een maatlepel zodat je exact de goede verhoudingen krijgt.
Van ieder specerij voeg je één deel toe. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg om circa 4 keer shoarma te maken. Bewaar de kruiden in een potje dat je af kan sluiten en ze blijven maanden of zelfs jaren goed.
Door te variëren met de hoeveelheden kan je de smaken helemaal aanpassen naar jouw wensen. Minder pittig of juist lekker scherp, de nadruk op kerrie of juist een andere smaak... probeer gewoon en kijk wat jij het lekkerst vindt.
Als je de shoarma gaat bereiden snij je het vlees in reepjes en doe je dit in een mengkom. Voeg hier wat olie aan toe en schep er de zelfgemaakte shoarmakruiden bij. Roer goed door elkaar en laat ongeveer een kwartiertje intrekken, daarna kan het vlees de pan in.