Zelf shoarmakruiden maken

Zelf shoarmakruiden maken

Toen ik laatst zin had in shoarma kwam ik erachter dat ik geen shoarmakruiden in huis had. Na wat zoeken op internet kwam ik verschillende recepten tegen voor zelfgemaakte shoarmakruiden. Na een paar experimenten heb ik de shoarmakruiden van dit recept verkozen tot mijn favoriet.

Zelf shoarmakruiden maken is echt super makkelijk, je bent in een paar minuten klaar. Bovendien vind ik deze zelfgemaakte shoarmakruiden ook nog eens veel lekkerder dan die vaak zoute kant en klare potjes. Ook kan je door verhoudingen te wijzigen en door ingrediënten weg te laten of toe te voegen helemaal je eigen smaak bepalen.

Dus heb je zin in een lekkere shoarma? Probeer dan deze kruidenmix eens en ontdek of je het net zo lekker vindt als ik.

Recept

Ingrediënten

4 porties

  • 2 tl. djinten (komijnpoeder)
  • 2 tl. gedroogde peterselie
  • 2 tl. gemalen gemberwortel (poeder)
  • 2 tl. kaneelpoeder
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. zout
  • 2 tl. gemalen zwarte peper

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het zelf maken van shoarmakruiden is super makkelijk, doe gewoon alle specerijen in een kommetje en meng alles goed door elkaar. Ik gebruik hierbij een maatlepel zodat je exact de goede verhoudingen krijgt.

Van ieder specerij voeg je één deel toe. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg om circa 4 keer shoarma te maken. Bewaar de kruiden in een potje dat je af kan sluiten en ze blijven maanden of zelfs jaren goed.

Door te variëren met de hoeveelheden kan je de smaken helemaal aanpassen naar jouw wensen. Minder pittig of juist lekker scherp, de nadruk op kerrie of juist een andere smaak... probeer gewoon en kijk wat jij het lekkerst vindt.

Als je de shoarma gaat bereiden snij je het vlees in reepjes en doe je dit in een mengkom. Voeg hier wat olie aan toe en schep er de zelfgemaakte shoarmakruiden bij. Roer goed door elkaar en laat ongeveer een kwartiertje intrekken, daarna kan het vlees de pan in.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zelf shoarmakruiden maken'
Afbeelding bij 'Zelf shoarmakruiden maken'