3 x gevulde portobello’s

3 x gevulde portobello’s

Gevulde portobello’s zijn erg eenvoudig te maken en zijn echt zo bereid. Ze zijn erg lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld een lekkere pasta of als gezellig voorgerechtje. Het smaakt niet alleen lekker maar ziet er ook nog eens leuk uit.

Voordat je de portobello’s gaat bereiden moet je deze eerst even schoonmaken. Dit is gelukkig zo gedaan: met een scherp mesje snijd je het steeltje eruit. Met een droog borsteltje (of keukenpapiertje) maak je de binnenkant even schoon. Daarna kan je ze vullen met wat je maar wilt.

Hieronder heb ik alvast drie variaties voor je neergezet. Maar het is nog leuker om zelf te experimenteren. Doe dit gewoon met de ingrediënten die je in je koelkast of groentelade vindt.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 4 portobello's
  • 100 gr. rundergehakt
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 handjes verse bladspinazie
  • knoflook
  • zongedroogde tomaatjes
  • Parmezaanse kaas
  • mozzarella
  • kruidenboter
  • olijfolie
  • verse bieslook
  • verse basilicum
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Gevulde portobello met courgette en paprika

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook fijn en roer deze door de gesneden paprika en courgette. Besprenkel de portobello's met olijfolie en vul met het groentemengsel. Strooi er wat peper en zout over en rasp er vervolgens Parmezaanse kaas overheen. Doe de portobello's in een ovenschaal en doe 15 minuten in de oven. Voor het opdienen sprenkel je er nog een beetje olijfolie over.

Gevulde portobello met spinazie, tomaatjes en gele paprika

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een keukenpapiertje en snijd in smalle reepjes. Snijd de paprika in kleine blokjes (ongeveer een halve centimeter groot). Snijd of pers de knoflook en meng met de paprika en tomaatjes. De spinazie kort roerbakken zodat deze slinkt.

Hierna de portobello's besprenkelen met olijfolie en vullen met een laagje spinazie. Daarbovenop doe je het groentemengsel. Bovenop weer een laagje spinazie en afdekken met een plakje mozzarella. Tot slot nog even bestrooien met wat zout en peper en fijngesneden basilicum. Nu kunnen de portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven in een ovenschaal. Vlak voor het opdienen besprenkel je ze nog met wat olijfolie.

Gevulde portobello met gehakt en rode ui

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, bieslook en knoflook fijn en meng dit met het gehakt. Besprenkel de portobello met olijfolie en vul daarna met het gehaktmengsel. Bestrooi alles met wat zout en peper. Nu kunnen de portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven in een ovenschaal. Haal er uit en leg op iedere portobello een klontje kruidenboter. Zet nog vijf minuten terug in de oven.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.