3 x gevulde portobello’s

Gevulde portobello’s zijn erg eenvoudig te maken en zijn echt zo bereid. Ze zijn erg lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld een lekkere pasta of als gezellig voorgerechtje. Het smaakt niet alleen lekker maar ziet er ook nog eens leuk uit.
Voordat je de portobello’s gaat bereiden moet je deze eerst even schoonmaken. Dit is gelukkig zo gedaan: met een scherp mesje snijd je het steeltje eruit en met een droog borsteltje (of keukenpapiertje) maak je de binnenkant even schoon. Daarna kan je ze vullen met wat je maar wilt.
Hieronder heb ik alvast drie variaties voor je neergezet maar het is nog leuker om zelf te experimenteren met de ingrediënten die je in je koelkast of groentelade vindt.
Recepten
- Portobello met courgette en paprika
- Portobello met spinazie, tomaatjes en gele paprika
- Portobello met gehakt en rode ui
Gevulde portobello met courgette en paprika
Ingrediënten (4 personen)
- 4 schoongemaakte portobello’s
- 1/2 courgette
- rode paprika
- teentje knoflook
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereiden
- verwarm de oven voor op 180 graden
- de courgette en paprika in kleine blokjes snijden (ongeveer een halve centimeter groot)
- de knoflook fijnsnijden of uitpersen en mengen met de gesneden groente
- de portobello besprenkelen met olijfolie en daarna vullen met het groentemengsel
- bestrooien met peper, zout en wat geraspte Parmezaanse kaas
- 15 minuten in de voorverwarmde oven in een ovenschaal
- vlak voor het opdienen besprenkelen met nog wat olijfolie
Gevulde portobello met spinazie, tomaatjes en gele paprika
Ingrediënten (4 personen)
- 4 schoongemaakte portobello’s
- wat verse bladspinazie
- potje zongedroogde tomaatjes
- 1 gele paprika
- 1 bol mozzarella
- teentje knoflook
- peper en zout
- wat blaadjes basilicum
Bereiden
- verwarm de oven voor op 180 graden
- de zongedroogde tomaatjes even uit laten lekken op een keukenpapiertje en in smalle reepjes snijden
- de paprika in kleine blokjes snijden (ongeveer een halve centimeter groot)
- knoflook fijnsnijden of persen en mengen met de paprika en tomaatjes
- de spinazie kort roerbakken zodat deze slinkt
- de portobello’s besprenkelen met olijfolie en vullen met een laagje spinazie met daarbovenop het groentemengsel
- bovenop weer een laagje spinazie en afdekken met een plakje mozzarella
- bestrooien met wat zout en peper en fijngesneden basilicum
- 15 minuten in de voorverwarmde oven in een ovenschaal
- vlak voor het opdienen besprenkelen met nog wat olijfolie
Gevulde portobello met gehakt en rode ui
Ingrediënten (4 personen)
- 4 schoongemaakte portobello’s
- 1 ons rundergehakt
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- kruidenboter
- bieslook
- peper en zout
Bereiden
- verwarm de oven voor op 180 graden
- snijd de ui, bieslook en knoflook fijn en meng dit met het gehakt
- de portobello besprenkelen met olijfolie en daarna vullen met het gehaktmengsel
- bestrooien met wat zout en peper
- 15 minuten in de voorverwarmde oven in een ovenschaal
- op iedere portobello een klontje kruidenboter leggen en nog 5 minuten in de oven
Heb je zelf nog lekkere recepten voor gevulde portobello’s? Laat dan een reactie achter of stuur ze eens naar me op, ik ben namelijk altijd in voor nieuwe varianten. Smakelijk eten!