Boterzachte maiskolven van de barbecue

Boterzachte maiskolven van de barbecue
Bijgerecht
25 minuten
2 porties

Deze boterzachte maiskolven van de barbecue zijn bij ons niet aan te slepen als de barbecue staat te loeien. Het is dan ook steevast een van de eerste vragen als we mensen op de barbecue krijgen. En terecht want deze maiskolven met roomboter, grof zeezout, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden zijn gewoon heel lekker.

Bovendien zijn deze lekkere maiskolven van de barbecue heel eenvoudig te maken. Je maakt de maiskolven even schoon door de bladen en draden eraf te trekken en legt ze daarna op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de smaakmakers erover en vouw daarna de folie goed dicht. Hierna leg je de ingepakte maiskolven aan de zijkant van het rooster waardoor je in het midden genoeg ruimte hebt voor ander lekkers.

Na ongeveer 20 minuten haal je de maiskolven van de barbecue en laat je ze kort afkoelen. Haal de maiskolven uit het aluminiumfolie en snijd ze met een scherp koksmes eventueel in stukken. Vergeet niet om meteen weer wat nieuwe maiskolven op de barbecue te leggen want als je ze eenmaal hebt gegeten wil iedereen er meer.

Ook zonder barbecue zijn deze maiskolven trouwens prima te maken. Verwarm je oven voor op 200 graden en laat de pakketjes ongeveer 30 minuten garen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 porties)

  • 2 maiskolven
  • stukje ongezouten roomboter
  • grof zeezout
  • Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Maak indien nodig de maiskolven schoon door de bladeren en draden te verwijderen. Leg twee flinke stukken dik aluminiumfolie klaar en leg op ider vel een maiskolf. Heb je alleen dun folie gebruik dan twee vellen per maiskolf. Snijd wat roomboter in stukjes en verdeel over de maiskolven.

Strooi er naar smaak wat grof zeezout over, de maiskolven zijn zelf erg zoet en het zout zorgt voor een lekker contrast. Zelf kies ik altijd voor grof zeezout omdat dit een beter smaakgevoel geeft, heb je dit niet dan kan je eventueel gewoon keukenzout gebruiken. Maar eigenlijk moet iedereen een potje grof zeezout in de voorraadkast hebben staan, voor mij is het onmisbaar.

Strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden overheen en rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over. Pak de maiskolven nu goed in met het folie door ze eerst in de lengte om de kolven te vouwen. Vouw hierna de uiteindes van het aluminiumfolie over de maiskolven.

Leg de maiskolven (met de vouwzijde van het folie aan de bovenkant) aan de zijkanten van je barbecuerooster. Op deze manier worden ze namelijk indirect verwarmd door de kolen of briketten. Laat de maiskolven ongeveer 20 minuten liggen en laat ze daarna kort afkoelen. Snijd met een scherp koksmes in stukken en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Boterzachte maiskolven van de barbecue
Boterzachte maiskolven van de barbecue

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens