Boterzachte maiskolven van de barbecue
Recept
Ingrediënten
2 porties
- 2 maiskolven
- stukje ongezouten roomboter
- grof zeezout
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Maak indien nodig de maiskolven schoon door de bladeren en draden te verwijderen. Leg twee flinke stukken dik aluminiumfolie klaar en leg op ider vel een maiskolf. Heb je alleen dun folie gebruik dan twee vellen per maiskolf. Snijd wat roomboter in stukjes en verdeel over de maiskolven.
Strooi er naar smaak wat grof zeezout over, de maiskolven zijn zelf erg zoet en het zout zorgt voor een lekker contrast. Zelf kies ik altijd voor grof zeezout omdat dit een beter smaakgevoel geeft, heb je dit niet dan kan je eventueel gewoon keukenzout gebruiken. Maar eigenlijk moet iedereen een potje grof zeezout in de voorraadkast hebben staan, voor mij is het onmisbaar.
Strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden overheen en rasp er tot slot flink wat Parmezaanse kaas over. Pak de maiskolven nu goed in met het folie door ze eerst in de lengte om de kolven te vouwen. Vouw hierna de uiteindes van het aluminiumfolie over de maiskolven.
Leg de maiskolven (met de vouwzijde van het folie aan de bovenkant) aan de zijkanten van je barbecuerooster. Op deze manier worden ze namelijk indirect verwarmd door de kolen of briketten. Laat de maiskolven ongeveer 20 minuten liggen en laat ze daarna kort afkoelen. Snijd met een scherp koksmes in stukken en serveer direct.