Bruschetta met knoflook- en basilicumolie
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 1 afbakciabatta
- 3 tenen knoflook
- 1 handje verse basilicum
- 3 el. olijfolie (ca. 45 ml.)
- grof zeezout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de afbakciabatta vijf minuten. Als je een verse ciabatta gebruikt hoef je deze niet eerst vijf minuten te bakken.
Scheur intussen de blaadjes van een plantje basilicum tot je een handje vol hebt. Snijd deze met een keukenmes in reepjes en doe in een diep bakje. Pel de tenen knoflook, snijd grof en doe bij de gesneden basilicum. Voeg de olijfolie toe en doe er een flinke snuf grof zeezout bij.
Pureer met een staafmixer tot je een mooie en gelijkmatige groene olie hebt. Haal de ciabatta uit de oven maar laat de oven nog aanstaan. Snijd de ciabatta in de helft en snijd iedere helft vervolgens in de lengte in lange plakken. Smeer met een kwastje de plakjes ciabatta ruim in met de knoflook- en basilicumolie en bak nog drie minuten in de oven.
Haal de ciabatta uit de oven en laat kort afkoelen. Strooi er nog wat grof zeezout en een beetje versgemalen peper over en je bruschetta met knoflook- en basilicumolie is klaar. Heerlijk als borrelhapje of bij een lekker pastagerecht of een soepje.