Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Bruschetta met knoflook- en basilicumolie
Bijgerecht
15 minuten
1 portie

Zoals je inmiddels wel weet maak ik regelmatig een lekkere soep. Vaak eet ik hier een lekker dikke snee brood of een lekkere bruschetta bij. Bijvoorbeeld deze heerlijke en makkelijk te maken bruschetta met knoflook- en basilicumolie.

Je hebt deze bruschetta met knoflook- en basilicumolie echt supersnel gemaakt. Het enige dat je nodig hebt is een afbakciabatta, verse basilicum, wat knoflook, een goede olijfolie en peper en zout. Het makkelijke en oh zo lekkere recept vind je hieronder. Zet die oven dus vast maar aan.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 afbakciabatta
  • 3 tenen knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • 3 el. olijfolie (ca. 45 ml.)
  • grof zeezout
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de afbakciabatta vijf minuten. Als je een verse ciabatta gebruikt hoef je deze niet eerst vijf minuten te bakken.

Scheur intussen de blaadjes van een plantje basilicum tot je een handje vol hebt. Snijd deze met een keukenmes in reepjes en doe in een diep bakje. Pel de tenen knoflook, snijd grof en doe bij de gesneden basilicum. Voeg de olijfolie toe en doe er een flinke snuf grof zeezout bij.

Pureer met een staafmixer tot je een mooie en gelijkmatige groene olie hebt. Haal de ciabatta uit de oven maar laat de oven nog aanstaan. Snijd de ciabatta in de helft en snijd iedere helft vervolgens in de lengte in lange plakken. Smeer met een kwastje de plakjes ciabatta ruim in met de knoflook- en basilicumolie en bak nog drie minuten in de oven.

Haal de ciabatta uit de oven en laat kort afkoelen. Strooi er nog wat grof zeezout en een beetje versgemalen peper over en je bruschetta met knoflook- en basilicumolie is klaar. Heerlijk als borrelhapje of bij een lekker pastagerecht of een soepje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Bruschetta met knoflook- en basilicumolie
Bruschetta met knoflook- en basilicumolie
Bruschetta met knoflook- en basilicumolie
Bruschetta met knoflook- en basilicumolie

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens