Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Een tijdje geleden maakte ik voor een werklunch van mijn vriendin verschillende soorten wraps. Van de restjes maakte ik voor thuis deze lekkere bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Lekker bij een soepje of salade.

Je hebt deze bruschetta’s echt zo gemaakt en ze zijn superlekker. Erg leuk als bijgerechtje dus maar ook bij een borrel zullen ze niet misstaan. Ik bereidde deze bruschetta’s met een afbakciabatta maar ook met een ovenstokbroodje zullen ze vast prima smaken. Het makkelijke receptje vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

1 portie

  • 1 afbakciabatta
  • 100 gr. parmaham
  • 50 gr. rucola
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bak de ciabatta zes minuten in je voorverwarmde oven. Laat je oven aanstaan voor zo. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een rooster, sprenkel er olijfolie over en strooi er wat grof zeezout op. Bak nog twee minuten in de oven.

Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge en hete koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Doe de pijnboompitjes in een bakje en bewaar voor zo. Haal de sneetjes ciabatta uit de oven en laat kort afkoelen, leg ze op een snijplank of op je aanrecht.

Verdeel wat plukjes rucola over de gegrilde sneetjes ciabatta en scheur er wat van de parmaham overheen. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Ik heb standaard een stuk Parmezaan in de koelkast liggen maar je kan ook kant-en-klare snippers kopen.

Sprenkel er tenslotte nog een paar druppeltjes goede olijfolie over en maal er een klein snufje zwarte peper overheen. Serveer de bruschetta's als bijgerechtje bij een soep of salade of dien ze op bij de borrel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas'