Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 1 afbakciabatta
- 100 gr. parmaham
- 50 gr. rucola
- 35 gr. pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- versgemalen peper
- grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200 graden en bak de ciabatta zes minuten in je voorverwarmde oven. Laat je oven aanstaan voor zo. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een rooster, sprenkel er olijfolie over en strooi er wat grof zeezout op. Bak nog twee minuten in de oven.
Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge en hete koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Doe de pijnboompitjes in een bakje en bewaar voor zo. Haal de sneetjes ciabatta uit de oven en laat kort afkoelen, leg ze op een snijplank of op je aanrecht.
Verdeel wat plukjes rucola over de gegrilde sneetjes ciabatta en scheur er wat van de parmaham overheen. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Ik heb standaard een stuk Parmezaan in de koelkast liggen maar je kan ook kant-en-klare snippers kopen.
Sprenkel er tenslotte nog een paar druppeltjes goede olijfolie over en maal er een klein snufje zwarte peper overheen. Serveer de bruschetta's als bijgerechtje bij een soep of salade of dien ze op bij de borrel.