Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Bijgerecht, Tussendoortjes
15 minuten
1 portie

Een tijdje geleden maakte ik voor een werklunch van mijn vriendin verschillende soorten wraps. Van de restjes maakte ik voor thuis deze lekkere bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Lekker bij een soepje of salade.

Je hebt deze bruschetta’s echt zo gemaakt en ze zijn superlekker. Erg leuk als bijgerechtje dus maar ook bij een borrel zullen ze niet misstaan. Ik bereidde deze bruschetta’s met een afbakciabatta maar ook met een ovenstokbroodje zullen ze vast prima smaken. Het makkelijke receptje vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 afbakciabatta
  • 100 gr. parmaham
  • 50 gr. rucola
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • grof zeezout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en bak de ciabatta zes minuten in je voorverwarmde oven. Laat je oven aanstaan voor zo. Snijd de ciabatta in plakjes en leg deze op een rooster, sprenkel er olijfolie over en strooi er wat grof zeezout op. Bak nog twee minuten in de oven.

Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge en hete koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Doe de pijnboompitjes in een bakje en bewaar voor zo. Haal de sneetjes ciabatta uit de oven en laat kort afkoelen, leg ze op een snijplank of op je aanrecht.

Verdeel wat plukjes rucola over de gegrilde sneetjes ciabatta en scheur er wat van de parmaham overheen. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Ik heb standaard een stuk Parmezaan in de koelkast liggen maar je kan ook kant-en-klare snippers kopen.

Sprenkel er tenslotte nog een paar druppeltjes goede olijfolie over en maal er een klein snufje zwarte peper overheen. Serveer de bruschetta's als bijgerechtje bij een soep of salade of dien ze op bij de borrel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Bruschetta met parmaham, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens