Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

‘Oeh, lekker die bruschetta Rik. Staat het recept op je site?’ Eh… nee dus. Want hoewel ik deze bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum regelmatig maak ontbrak het recept op Kookidee.nl. En dat terwijl het zo’n makkelijk en lekker recept is, de hoogste tijd om daar verandering in te brengen dus.

Ik maakte deze bruschetta’s met een afbak ciabatta, maar je kan er eigenlijk ieder (oud) brood voor gebruiken dat je hebt liggen. In de oven grill je het nog even met wat olijfolie terwijl je de tomaten, knoflook en basilicum even fijn snijdt. Hieronder vind je mijn makkelijke recept voor deze bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 ciabatta, afbak
  • 5 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • grof zeezout
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bereid de ciabatta zoals aangegeven op de verpakking. Laat de ciabatta een beetje afkoelen en snijd schuin in redelijk dikke plakken. Verdeel de gesneden ciabatta over een bakrooster en besprenkel met olijfolie. Doe nog een paar minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn geworden.

In de tussentijd snijd je de tomaten met een vlijmscherp mes in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Neem een handje verse basilicum en rol een beetje op, snijd fijn met een koksmes. Meng de gesneden tomaat, knoflook en basilicum in een kommetje met wat olijfolie en balsamicoazijn naar smaak.

Kruid tot slot met wat grof zeezout en versgemalen peper. Schep het tomatenmengsel op de geroosterde sneetjes ciabatta of serveer apart in een schaaltje. Als je het mengsel er van tevoren op doet moet je het wel direct serveren. Anders wordt je bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum zacht.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens