Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 1 ciabatta, afbak
- 5 trostomaten
- 2 tenen knoflook
- verse basilicum
- olijfolie
- balsamicoazijn
- grof zeezout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 220 graden en bereid de ciabatta zoals aangegeven op de verpakking. Laat de ciabatta een beetje afkoelen en snijd schuin in redelijk dikke plakken. Verdeel de gesneden ciabatta over een bakrooster en besprenkel met olijfolie. Doe nog een paar minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn geworden.
In de tussentijd snijd je de tomaten met een vlijmscherp mes in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Neem een handje verse basilicum en rol een beetje op, snijd fijn met een koksmes. Meng de gesneden tomaat, knoflook en basilicum in een kommetje met wat olijfolie en balsamicoazijn naar smaak.
Kruid tot slot met wat grof zeezout en versgemalen peper. Schep het tomatenmengsel op de geroosterde sneetjes ciabatta of serveer apart in een schaaltje. Als je het mengsel er van tevoren op doet moet je het wel direct serveren. Anders wordt je bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum zacht.