Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Bijgerecht
15 minuten
1 portie

‘Oeh, lekker die bruschetta Rik. Staat het recept op je site?’ Eh… nee dus. Want hoewel ik deze bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum regelmatig maak ontbrak het recept op Kookidee.nl. En dat terwijl het zo’n makkelijk en lekker recept is, de hoogste tijd om daar verandering in te brengen dus.

Ik maakte deze bruschetta’s met een afbak ciabatta, maar je kan er eigenlijk ieder (oud) brood voor gebruiken dat je hebt liggen. In de oven grill je het nog even met wat olijfolie terwijl je de tomaten, knoflook en basilicum even fijn snijdt. Hieronder vind je mijn makkelijke recept voor deze bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 ciabatta, afbak
  • 5 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • grof zeezout
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en bereid de ciabatta zoals aangegeven op de verpakking. Laat de ciabatta een beetje afkoelen en snijd schuin in redelijk dikke plakken. Verdeel de gesneden ciabatta over een bakrooster en besprenkel met olijfolie. Doe nog een paar minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn geworden.

In de tussentijd snijd je de tomaten met een vlijmscherp mes in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Neem een handje verse basilicum en rol een beetje op, snijd fijn met een koksmes. Meng de gesneden tomaat, knoflook en basilicum in een kommetje met wat olijfolie en balsamicoazijn naar smaak.

Kruid tot slot met wat grof zeezout en versgemalen peper. Schep het tomatenmengsel op de geroosterde sneetjes ciabatta of serveer apart in een schaaltje. Als je het mengsel er van tevoren op doet moet je het wel direct serveren. Anders wordt je bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum zacht.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum
Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens