Bruschetta sticks met Italiaanse kruiden
Recept
Ingrediënten
1 portie
- 4 sneetjes brood, al dan niet met korst
- 1 teentje knoflook
- grof zeezout
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verwarm een koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Besprenkel twee boterhammen met olijfolie en strooi hier grof zeezout en Italiaanse kruiden overheen. Halveer een teentje knoflook en wrijf hiermee over de bodem van de hete koekenpan. Leg er de boterhammen in met de olijfolie aan de onderkant.
Sprenkel meteen wat olijfolie over de bovenkant en kruid ook dit met wat grof zeezout en Italiaanse kruiden. Als de onderkant krokant begint te worden draai je de boterhammen om, grill ook de andere kant tot deze krokant is. Leg de boterhammen op een snijplank en snijd doormidden, snijd vervolgens in kleine reepjes. Herhaal voor de andere twee boterhammen en serveer direct.
Eventueel kan je eerst de korstjes wegsnijden. Zelf maak ik ze gewoon met korst en al, net zo lekker.