Bruschetta sticks met Italiaanse kruiden

Bruschetta sticks met Italiaanse kruiden

Oud brood kan je op verschillende manieren gebruiken. Je kan ze verkruimelen en als paneermeel gebruiken, er een tosti mee maken of er croutons van bereiden. Maar je kan er ook deze lekkere bruschetta sticks met Italiaanse kruiden mee bereiden. En dat kost je nog geen vijf minuten.

Zelf maak ik deze lekkere bruschetta sticks vaak als bijgerecht voor een maaltijdsoep. Lekker om in de soep te dopen of om er gewoon naast op te peuzelen. Maar ze zijn ook heerlijk als je ze over een pasta kruimelt of bij een salade serveert, of gewoon als fingerfood bij de borrel natuurlijk. Het snelle recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 portie)

  • 4 sneetjes brood, al dan niet met korst
  • 1 teentje knoflook
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Besprenkel twee boterhammen met olijfolie en strooi hier grof zeezout en Italiaanse kruiden overheen. Halveer een teentje knoflook en wrijf hiermee over de bodem van de hete koekenpan. Leg er de boterhammen in met de olijfolie aan de onderkant.

Sprenkel meteen wat olijfolie over de bovenkant en kruid ook dit met wat grof zeezout en Italiaanse kruiden. Als de onderkant krokant begint te worden draai je de boterhammen om, grill ook de andere kant tot deze krokant is. Leg de boterhammen op een snijplank en snijd doormidden, snijd vervolgens in kleine reepjes. Herhaal voor de andere twee boterhammen en serveer direct.

Eventueel kan je eerst de korstjes wegsnijden. Zelf maak ik ze gewoon met korst en al, net zo lekker.

Ook lekker

Bruschetta sticks met Italiaanse kruiden

Bruschetta sticks met Italiaanse kruiden

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens