Een lekker snelle barbecue tip: champignons met ham en kaas

Een lekker snelle barbecue tip: champignons met ham en kaas
Bijgerecht
10 minuten
4 personen

In de zomer is de barbecue voor mij echt een verlengstuk van de keuken, heerlijk een stukje vlees of vis bereiden en smullen maar. Natuurlijk maak ik ook veel andere gerechtjes op de barbecue, bijvoorbeeld deze champignons met ham en kaas. Zo gemaakt en heerlijk als bijgerechtje.

Voor dit gerechtje kan je het best zo groot mogelijke champignons gebruiken, dit kunnen gewone of kastanjechampignons zijn. Ook met portobello’s kan je dit trouwens prima maken. En heb je geen zin om je barbecue aan te steken dan kan je deze champignons ook prima in de oven bereiden.

Oh ja, ook zonder ham is dit trouwens al een succes. Doe anders de helft mét en de helft zonder ham, dan kan je zelf je favoriet bepalen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. grote champignons
  • 125 gr. kaas naar keuze
  • 125 gr. ham- of spekreepjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje of hard borsteltje. Spoel champignons trouwens nooit maar dan ook nooit af onder de kraan, ze nemen dan veel water op en worden er niet lekkerder op. Verwijder de harde steeltjes van de schoongemaakte champignons door deze eruit te draaien, lukt dit niet makkelijk snijd ze dan voorzichtig los met de punt van een mes.

Snijd de steeltjes fijn in hele fijne stukjes en bak deze kort aan in een koekenpan met wat olijfolie, peper en zout. Zet dit even apart in een schaaltje en gebruik dit als garnering als je champignons zo klaar zijn.

Snijd de kaas in hele kleine blokjes, je kan elke kaas gebruiken die je wilt maar zelf vind ik dit gerechtje het lekkerst met een goed belegen kaas. Snijd ook de hamreepjes wat kleiner zodat deze ongeveer net zo groot zijn als je kaasblokjes. Schep de ham en kaas goed door elkaar en vul de champignons hiermee.

Als je dit gerecht in de oven bereid verwarm je deze voor op 180 graden en schuif je een bakplaat met daarop de gevulde champignons in het midden van je voorverwarmde oven. Na een minuutje of vijf zijn je champignons dan klaar. Gebruik je de barbecue dan kan je ervoor kiezen de champignons in aluminiumfolie te wikkelen of ze in een aluminium bakje op het rooster te leggen.

Wikkel je ze in aluminiumfolie dan doe je er eerst wat peper en zout op, gebruik je een bakje dan doe je het er pas overheen als ze klaar zijn. Strooi vlak voor je de champignons serveert de fijngesneden steeltjes er overheen en druppel er een beetje olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een lekker snelle barbecue tip: champignons met ham en kaas
Een lekker snelle barbecue tip: champignons met ham en kaas


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens