Gegrilde herfstgroenten uit de oven

Gegrilde herfstgroenten uit de oven
Bijgerecht
10 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Gegrilde groente uit de oven is bij ons thuis een van de favoriete gerechten. Het is makkelijk om te maken en het smaakt bovendien ook nog eens heel erg lekker. Niet verrassend dat bij mij de oven dus regelmatig gevuld is met gesneden groenten.

Deze keer heb ik gegrilde herfstgroenten uit de oven gemaakt. Een ovenplaat vol stukjes pompoen, courgette, fijngesneden kastanjechampignons en nog wat andere groenten. Beetje olijfolie, beetje peper en zout en wat kruiden en het kan de oven in. Deze gegrilde herfstgroenten smaken trouwens heerlijk bij een lekker stukje stoofvlees.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pompoen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 250 gr. champignons
  • 10 teentjes knoflook
  • takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar die je hebt bedekt met bakpapier.

Boen de pompoen en courgette even schoon en snijd deze in kleine stukjes. De pompoen kan je het best eerst halveren, dan schep je met een lepel het zachte vruchtvlees en de pitten eruit. Halveer nogmaals beide helften en maak er dan kleine stukjes van. De courgette snijd je in reepjes ter grootte van een patatje.

Strooi de stukjes pompoen en courgette over de bakplaat en bestrooi met wat grof zeezout. Snijd de rode uien in kleine partjes en de champignons in vieren. Verdeel over de bakplaat en bestrooi met wat peper. Snijd tenslotte de rode paprika in reepjes en strooi deze samen met de gepelde teentjes knoflook over de rest.

Flink besprenkelen met olijfolie en nogmaals wat peper en zout er overheen strooien. Als laatste hak je de rozemarijn en tijm fijn en strooit dit ook nog over de bakplaat. Doe de bakplaat zo'n 25 minuten in de oven en klaar is je gegrilde herfstgroente.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Gegrilde herfstgroenten uit de oven
Gegrilde herfstgroenten uit de oven
Gegrilde herfstgroenten uit de oven
Gegrilde herfstgroenten uit de oven
Gegrilde herfstgroenten uit de oven

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens