Gegrilde herfstgroenten uit de oven
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 pompoen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 250 gr. champignons
- 10 teentjes knoflook
- takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- olijfolie
- grof zeezout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven vast voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar die je hebt bedekt met bakpapier.
Boen de pompoen en courgette even schoon en snijd deze in kleine stukjes. De pompoen kan je het best eerst halveren, dan schep je met een lepel het zachte vruchtvlees en de pitten eruit. Halveer nogmaals beide helften en maak er dan kleine stukjes van. De courgette snijd je in reepjes ter grootte van een patatje.
Strooi de stukjes pompoen en courgette over de bakplaat en bestrooi met wat grof zeezout. Snijd de rode uien in kleine partjes en de champignons in vieren. Verdeel over de bakplaat en bestrooi met wat peper. Snijd tenslotte de rode paprika in reepjes en strooi deze samen met de gepelde teentjes knoflook over de rest.
Flink besprenkelen met olijfolie en nogmaals wat peper en zout er overheen strooien. Als laatste hak je de rozemarijn en tijm fijn en strooit dit ook nog over de bakplaat. Doe de bakplaat zo'n 25 minuten in de oven en klaar is je gegrilde herfstgroente.